Home Onze honden Nieuws Nestjes Pupbemiddeling Fotopagina
Rasstandaard Gastenboek Links Memoriam Diversen DDR-Lijn

J-nest van 't Hogeland

Week 8

Gisteren was het al weer 7 weken geleden dat ons J-nest geboren werd. En wat doen de pups en Zarka het goed. Ze groeien nog steeds als kool. Afgelopen maandag ben ik met ze bij de dierenarts geweest. Hier kregen hun eerste inenting en werden ze gechipt. Voor het eerst mee in de auto. Onderweg hebben ze geen één van allen een kik gegeven en waren er ook geen puppy's misselijk. De reis ging naar hoogkerk. Bij heb ADC in Hoogkerk hebben ze een puppy playgrond. Ze vonden het geweldig!!! Ook zijn de puppen veel buiten als het weer dat toelaat. Vandaag voor de laatste keer portretfoto's gemaakt. Nog een klein weekje genieten en dan mogen ze uit gaan vliegen.
Even op visite bij Denise   Nieuwe speeltjes, nieuwe tuin
Jutta   Jose  begeleidt de pupjes met alle geduld
     
Daar ligt wat lekkers Dapper  
   
  Na anderhalf uur eindelijk gesloopt  

Week 7

3 maart 2023

Er zijn alweer 6 weken voorbij. Vandaag hebben we de pups weer gewogen en ontwormd. Het zijn zware buffels. De onderlinge stoeipartijtjes worden steeds heftiger. Het spelen duurt steeds langer. Ik gooi geregeld nieuwe speeltjes in de ren, iets wat de puppen nieuwsgierig houdt. Buiten hebben we de schommel weer opgehangen en daar wordt ook vaak gebruik van gemaakt. Ook is het erg druk met alle bezoek voor de pups. Gezellige drukte. Ook zijn we er weer in geslaagd portretfoto's te maken. Stil zitten was vandaag erg moeilijk. 's Avonds kruip ik altijd even bij de pups in de ren. Ze kruipen allemaal bij mij op schoot. Iets wat eigenlijk niet veilig is. haha Die kleine tandjes zijn vreselijk scherp.
Hoezo lui? Ook het hok wordt druk bewoond Lekker buiten
  Neo op bezoek Jayden
   
  Jutta  

Week 6

26 februari 2023

De pups worden elke dag leuker. Ze beginnen flink te spelen met elkaar en de rangorde wordt ook bepaald. Zarka is nu 's nachts niet meer bij de pups. Die krijgen nu 4x per dag vlees en zijn dan ook erg tevreden. Ook vandaag zijn de pups weer even buiten geweest en hebben we ook portretfoto's gemaakt. Het blijven zitten wordt steeds moeilijker. Maar we doen ons best. Inmiddels zijn er al een paar keer mensen op bezoek geweest bij de pups. We moeten Zarka er dan wel bij weg doen want ze wil er nog steeds geen mensen bij hebben. De pups vinden het wel gezellig al dat bezoek. Als ik 's morgens van bed kom hebben ze er natuurlijk een bende van in de ren. Ze gaan dan even verplicht de bench in zodat ik de ren kan uitsoppen. Ze zijn vrij rustig in de bench, met de deur dicht. Als het deurtje dan weer open gaat zetten ze natuurlijk alles weer op stelten. Het is elke dag weer genieten van dat kleine spul.
Eerste keer buiten Jutta heeft haar plekje gevonden Alle tantes komen ook even gluren
Jyri heeft lol met zichzelf Dappere dodo Op onderzoek
   
  Mijn hok  

Week 5

19 februari 2023

Gisteren alweer 4 weken jong. We hebben de pups gisteren ontwormd. Ze krijgen inmiddels gewoon vlees. Eerst zijn we begonnen met pupmelk, daarna pupmelk met vlees erdoor. En nu dus op gewoon alleen vlees. En dat gaat er gulsig in. Er wordt af en toe druk gespeeld, rangorde bepaald, mama plagen en vooral nog erg veel slapen. De portretfoto's hebben we vanmiddag gemaakt omdat ik gisteren aan het werk moest. De foto's hebben we buiten gemaakt. Ook dat is weer iets nieuws voor de pups. Klik hier om de portretfoto's te bekijken.
 
Jesco   Jutta

Week 4

12 februari 2023

Vandaag zijn de puppen 3 weken jong. Afgelopen week hebben de ontwikkelingen absoluut niet stil gestaan. Ze wandelen al lekker door de puppyren. Spelen met elkaar, blaffen en grommen. Ook deze week zijn ze weer goed gegroeid en mogen we zeker niet klagen. De oortjes beginnen te werken en ook de tandjes beginnen door te komen. Vandaag hebben we ook weer nieuwe portretfoto's gemaakt, klik hier. Dit zal elke week moeilijker gaan worden omdat ze steeds bewegelijker gaan worden.

 

 

Week 3

4 februari 2023

Vandaag zijn de puppen alweer 2 weken oud. Nog steeds doen ze het erg goed en groeien dan ook nog steeds als kool. Zarka is nog steeds een zorgzame moeder die absoluut geen vreemden in de buurt wil hebben. Wel gaat ze nu af toe even bij de pups weg liggen. Vandaag hebben we ze ontwormd, voorzien van grotere bandjes, gewogen en portretfoto's gemaakt. Om de portretfoto's te zien klik hier. We genieten elke dag volop van al die prachtige pups en hun heerlijke geluidjes

   
 

Jayden

 

Week 2

31 januari 2023

Afgelopen zaterdag waren de pups alweer 1 week oud. En wat doen ze het goed. De eerste pups zitten inmiddels over de 1200 gram. Ze worden steeds beweeglijker. We hebben nog steeds geen portretfoto's gemaakt omdat Zarka dat gewoon nog niet prettig vindt. A.s. zaterdag gaan we een poging wagen om ze toch 1 voor 1 op de foto te zetten. Verder is er nog niet zoveel te vertellen over de pups. Ze eten en slapen ontzettend veel.

Jalmar Jalmar Jayden
Bultje, bultje kan nog meer bij Jyri, met blauwe bandje, bovenop Jayden

Week 1

24 januari 2023

We zijn inmiddels alweer bij dag 3. De pups doen het erg goed, ze groeien als kool. Zarka is nog steeds erg gek met haar pups. Als ze helemaal door de kist verspreidt liggen begint ze te piepen en moeten we ze bij elkaar leggen anders is ze het overzicht kwijt. Als ze even naar buiten moet om haar behoefte te doen staat ze heel voorzichtig op en raakt daarbij helemaal geen pup. Als dat achter de rug is weet ze niet hoe snel ze weer naar binnen moet, terug naar de puppen. Overdag zijn ze lekker stil en sparen ze energie uit om 's nachts te gaan spoken. Dat geeft slapeloze nachten. Ik slaap naast de pups dus ben in de buurt mocht ik ergens mee moeten helpen.

Alle 7 lekker op het warmtematje Jesco Zo kun je mooi zien hoe groot ze eigenlijk zijn
   
  Lekker ontspannen  
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

 

21 januari 2023

Geboorte

In de nacht van vrijdag op zaterdag begon Zarka onrustig te worden. Ik ben om 3 uur met haar in de kamer gegaan en dan begint het lange wachten. Zarka bleef onrustig en op een gegeven moment zag ik een kleine perswee. Denise gelijk gewaarschuwd dat ze standby zou blijven ivm de bevalling. Om 11:50 uur werd de eerste pup geboren. Dit was een dikke reu. Zarka was ontzettend relaxed en deed het super netjes. Om 18:22 uur werd de laatste pup geboren. Alles is heel goed verlopen. In totaal zijn er 6 reuen en 1 teef geboren. De pups zijn de eerste dag gegroeid en Zarka geniet van haar kroost. Denise ontzettend bedankt voor al je hulp en gezelligheid.

  Tijdstip Gewicht Geslacht Kleur Naam Kleur bandje
1 11:50 558 Reu Grauw Jax Groen
2 12:40 582 Reu Zwart-bruin Jayden Oranje
3 13:00 484 Reu Grauw Jesco Paars
4 15:10 510 Reu Grauw Jalmar Geel
5 16:43 520 Reu Zwart Jyri Blauw
6 17:20 532 Teef Grauw Jutta Roze
7 18:22 418 Reu Grauw Jaran Rood
 

 

           
   
  Moe  
Alles goed in de gaten houden Trotse moeder En nu lekker bijkomen