Oudduitse Herder Kennel van 't Hogeland

Gerda en Grieko Smit

Hornsterweg 1

9967 TB EENRUM

Telnr: 0627162432

Email: gerdasmit77@gmail.com

 

 

J- nest van 't Hogeland

Update: 16 maart 2023

Home Onze honden Nieuws Nestjes Pupbemiddeling Fotopagina
Rasstandaard Gastenboek Links Memoriam Diversen DDR-Lijn

Ik ben Gerda Smit en ik ben getrouwd met Grieko. Samen hebben wij twee kinderen, Patrick van een en twintig en Kevin van negentien jaar.

Via deze website wil ik u kennis laten maken met Joetta, Chico en Eara, onze Oudduitse Herders en Aicira en Mayra onze langstokhaar Duitse herders.

 

In 1997 is er bij ons een Bouvier, Astor, komen wonen. Deze hebben wij helaas op een leeftijd van vier jaar in moeten laten slapen. Astor had een ernstige hartkwaal. Twee weken nadat wij Astor in hebben laten slapen is Tanja, een bruine New Foundlander bij ons gekomen. Tanja hebben wij uit het asiel gehaald. Haar leeftijd werd toen geschat op 5 a 6 jaar. In 2003 heb ik mijn paard verkocht en toen hebben mijn man en ik besloten een echte rashond te kopen met het idee er een keer een nestje mee te fokken.

 

Mijn man had een keer een “langharige” herder gezien maar hij wist niet wat voor een ras of  het was. Dus ik ben toen op internet gaan zoeken en ben terecht gekomen bij de Oudduitse Herder.  Zoekende naar een kennel in de buurt kwamen we terecht bij Ronald en Saskia van Bruggen van kennel Of Shinji’s Star in Bellingwolde. Wij hebben aan hun verteld wat onze wensen waren en zodoende is in 2004, na lang wachten, Chantal vom Altdeutschen Eck bij ons komen wonen. Helaas hebben wij Chantal op de leeftijd van 8 maanden in moeten laten slapen. Zij had een nierafwijking. Toen wij ontdekten dat Chantal ziek was en er niet lang meer zou zijn hebben wij besloten om er een pup bij te nemen. Deze pup zou een leuk speelkameraatje voor Chantal kunnen zijn en ook zou deze pup een grote leegte die Chantal achter zou laten een beetje opvangen. In oktober 2004 is Joetta vom Altdeutschen Eck bij ons gekomen. En zij is gelukkig kerngezond. Inmiddels zijn wij zo met het Oudduitse Herder virus besmet dat er een pup bij is gekomen van Ronald en Saskia van Bruggen. Deze heet Chico of Shinji's Star. En op 12 januari 2008 is er bij ons het A-nest geboren. Van dit nest hebben wij Alpha aangehouden. Omdat wij toch wel erg graag door willen gaan met het sporten en fokken is in augustus 2010 Aicira erbij gekomen. In 2012 is Aicira gedekt door Buffalo Bill von Tjärnshaget en uit deze combinatie hebben wij Eara gehouden. In oktober 2014 heb ik Mayra gekocht bij een fokker in Duitsland. Mayra is inmiddels herplaatst omdat ze hier in de roedel niet pastte en dit erg veel spanning bracht. Zij woont nu op een boerderij in Dronten en heeft daar echt haar gouden mandje gevonden. Inmiddels is Zarka bij ons de roedel komen versterken. Zarka is een wolfsgrauwe duitse herder langstokhaar. Met haar zullen wij in 2020 een nestje gaan fokken.

   

OOST-DUITSE LIJN

Wij vinden de Oost-duitse lijn mooier dan de West-duitse lijn. De honden uit de Oost-duitse lijn zijn forser en steviger gebouwd dan de honden uit de West-duitse lijn. Ook zijn de honden uit de Oost-duitse lijn gezonder wat betreft de heupen.

     

GEZONDHEID

Om met Chico te kunnen fokken is zij op de leeftijd van 16 weken gePennHipt en op de leeftijd van 15 maanden gerontgend op HD en ED. Ook zijn wij naar een paar shows geweest om het exterieur te laten beoordelen. Chico is inmiddels met pensioen. Aicira is 25 juli 2011 geröntgend en de foto's zijn opgestuurd naar de SV. Op 31 augustus hebben we daar de officiële uitslag van binnen gekregen. Aicira is HD en ED normaal en DM vrij.

    

FOKKEN

Aicira heeft in 2012 haar eerste nest gehad. In 2014 heeft Aicira haar laatste nestje gehad. Ons F-nest is geboren doormiddel van een keizersnee en tijdens deze keizersnee is een bloeding ontstaan waardoor Aicira gesteriliseerd moest worden. We hopen nu in de toekomst met Eara en Mayra te kunnen fokken.

 

PUPBEMIDDELING

Als u interesse in een pup hebt kunt u het aanmeldingformulier invullen en naar mij toesturen of mailen. Natuurlijk mag u Joetta, Chico, Aicira, Eara en Mayra, na het maken van een afspraak, ook in het echt komen bekijken.

  

NIEUWS

Op deze pagina komen de laatste nieuwtjes over onze honden.

            

FOTOPAGINA

Op deze pagina komen geregeld nieuwe foto’s van Joetta, Chico, Aicira, Eara en Mayra te staan.

Hier is ook een pagina met de honden van vrienden.

            

MEMORIAM

Hier staan de verhalen over overleden honden.

            
 
Wij hopen dat u veel plezier heeft in het lezen van onze website. Misschien dat u het leuk vindt om een berichtje in ons gastenboek achter te laten.
 
 
Copyright 2005     Niets van deze website mag gekopieerd of vermenigvuldigd worden zonder toestemming