Home Onze honden Nieuws Nestjes Pupbemiddeling Fotopagina
Rasstandaard Gastenboek Links Memoriam Diversen DDR-Lijn

Nieuws

17 augustus 2015

8 augustus kwam Andra bij ons logeren. Eind juni kregen de baasjes van Andra te horen dat ze een zeer kwaadaardige vorm van kanker had en maar slecht weken meer te leven had. Eigenlijk merkte je weinig aan Andra. Voordat ze hier kwam logeren hebben we met de baasjes duidelijke afspraken gemaakt voor "het geval dat". We zagen de ademhaling van Andra achteruit gaan en woensdag begon ze benauwder te worden. Na overleg met mijn dierenarts (daar was ook het onderzoek naar de kanker geweest) hebben we besloten om Andra in te laten slapen. Vandaag komen haar baasjes terug en voor hun zal het een grote klap wezen. Ik moet ook zeggen dat we het er hier ook heel zwaar mee hebben gehad. Hier geboren, wonen bij Roel en Petra, hier ingeslapen en bij ons in de tuin begraven. Vanmorgen had ik Andra haar baasje aan de telefoon en hij zei ook, het is net of het zo moest zijn, of ze dit wilde. Andra was altijd ontzettend gek met ons en we zullen deze fantastische kanjer dan ook ontzettend missen. Andra heeft nu rust en dat verdient ze ook! 

 

 

12 januari 2015

   
Vandaag is het alweer 7 jaar geleden dat ons eerst nestje werd geboren. Er werden op 12 januari 2008, 7 prachtige pups geboren. Jammer genoeg leeft Alpha niet meer. Zij kreeg op 9 januari 2012 een spuitje omdat ze leed aan ernstige HD. Gelukkig zijn alle andere hondjes wel kerngezond. Hopelijk kunnen we nog jaren van de genieten.

24 november 2014

Vandaag is ons E-nest jarig. Wij feliciteren Eachunn-Bejo, Ean, Eavan-Wilma, Eara, Eala-Mara en Eamon-Zen met hun tweede verjaardag. Natuurlijk hopen we nog lang van deze kanjers te mogen genieten!!

19 November 2014

   
  Op 2 november j.l. is Dasja door een noodlottig ongeval om het leven gekomen. Nog zo jong en nog een heel leven had ze voor zich. Dasja zal altijd in onze gedachten blijven voortleven. Het was een geweldige hond!  

25 september 2014

Gisteren hebben we geweldig nieuws gekregen!!! Aicira blijkt toch drachtig te zijn van Ben vom Wallensener Hof. We hebben op de foto in ieder geval twee puppen gezien. Vijf weken geleden hebben we een echo laten maken om te zien of ze drachtig was. Daarop was toen niks te zien, hoe goed de dierenarts ook zijn best deed. Afgelopen week zette haar melkklieren heel erg op en zo ook haar vulva. Omdat wij zaterdagavond eigenlijk weg wilden heb ik toch het zekere voor het onzekere genomen en een röntgenfoto laten maken. Daarop waren in ieder geval dus twee pups te zien. We hebben inmiddels alles klaargezet en zijn klaar voor de geboorte van ons F-nest. Aanstaande zaterdag is ze uitgeteld. We hebben er weer zin in!!!

3 augustus 2014

Afgelopen week is Aicira gedekt door Ben vom Wallensener Hof. De dekking is goed verlopen. Over vier weken zullen we een echo laten maken om te zien of de dekking aangeslagen is. Mocht Aicira drachtig zijn dan worden de pups 27 september verwacht. We houden u op de hoogte.
Ben vom Wallensener Hof

24 november 2013

Vandaag is het alweer een jaar geleden dat ons E-nestje geboren werd. En wat is dit nest uitgegroeid tot een geweldig nest. Niet alleen zijn het stuk voor stuk prachtige, gezonde honden geworden maar ze hebben ook een gouden karakter. Geweldige huishonden maar ook geweldige honden voor de sport. Ik ben ontzettend trots op deze combinatie (Aicira x Buffalo). Eala, Eavan, Eamon, Eachunn en Ean, van harte met jullie eerste verjaardag. 

29 september 2013

Chica heeft nieuwe baasjes!! Ze woont nu in Landgraaf bij Maikel, Silvia en hun witte herder, Nacho. Wij wensen Maikel en Silvia heel veel plezier toe met Chica.

25 september 2013

Twee weken geleden is Chica (Chico x Jardan von Grauen von Monstab), door omstandigheden, bij ons terug gekomen. Deze twee weken heb ik haar goed leren kennen en het is een fantastische hond. Ze past zich perfect aan in de roedel. Eerst kwam ze wat onzeker over, maar wat wil je ook, van altijd alleen in eens in huis met vier andere honden. Ze is super sociaal naar mensen en honden. Kinderen is ook totaal geen probleem. Ik weet niet wat ze met katten doet maar denk niet dat dat samen gaat. Luisteren en lopen aan de riem gaat ook heel erg goed. In het begin wilde ze graag achter het verkeer aanjagen maar dat heb ik er al uit. Autorijden is ook totaal geen probleem. Als ik weg ben zit ze hier in de bench ook dat gaat prima. Chica heeft wel een consequente baas nodig. Het is een hele energieke hond die ontzettend graag iets wil doen. Hieronder zie je foto's van haar. Ze is op het moment wel uit vacht. Mocht je nog meer vragen hebben, bel dan gerust.

15 september 2013

Vorig weekend is Buffalo plotseling overleden. Natuurlijk schrokken wij hier heel erg van. 17 augustus is Ina nog met Buffalo in Stadland, Dld, geweest. Daar waren wij aan het intrainen voor het examen. Hier heb ik van Buffalo, Aicira en Eara nog prachtige foto's gemaakt. Ik ben ontzettend blij met deze foto's. Ook hebben wij Eara hier nog lopen die in alle opzichten, uiterlijk en karakter, ontzettend veel op Buffalo. Ina, Maik en Lennart, nogmaals heel veel sterkte toegewenst door ons.

Berichtje van Ina na het overlijden van Buffalo

Hierbij willen wij iedereen bedanken! Wij zijn ontroerd door de het grote getoonde medeleven. Het geeft ons de kracht om met het verlies wat beter om te kunnen gaan. Buffalo had nog een paar mooie jaren bij ons moeten kunnen doorbrengen, hij was het voorbeeld voor andere honden, hij was de leider in onze roedel. Doordat een ziekte (die zich in zijn gehele lichaam heeft uitgebreid) te laat is bemerkt, is hij veel te vroeg van ons heen gegaan. Buffalo laat een grote leegte achter. Wij zijn blij dat Buffalo in veel van zijn geweldige nakomelingen verder zal leven. Buffalo, bedankt voor de prachtige tijd die jij ons samen gegeven hebt!!!

10 september 2013

Er wordt voor Garrett von Tjaernshaget een nieuwe baas gezocht. Hij is geboren op 1 juli 2012. Zijn vader is Miro vomWällerhorst. Hij is goed te trainen en gehoorzaam. Met manwerk heeft hij nog niet veel gedaan. Daarmee is hij zeer actief en heeft een goeie beet. Hij laat zich in de andere onderdelen ook goed zien. Hij is alleen aan een kennel gewent. Hij maakt snel alles kapot daarom heeft hij stro in zijn kennel en geen kleden of rubberen matten. Hij is lief, heeft geen problemen in huis. Hij is dan alleen wat druk. Ook verkeer, kinderen, paarden en koeien kent hij. Hij heeft een hekel aan katten. Het mooiste zou zijn als Garrett in de sport terecht zou komen. Informatie kun je krijgen bij Ina Hoyer, D-26954 Nordenham, Tel. 0049 173 297 24 25 Mail: ina@tjaernsvarg.com  Mocht duits een probleem voor je zijn mag je ook contact opnemen met mij.

Ina met Sokka (Garrett)

27 maart 2013

We hebben Aicira laten testen op DM (Degeneratieve Myelopatie). Vandaag kregen wij hier de uitslag van en Aicira is VRIJ!!! van DM.

 DM is een progressieve, neurologische aandoening van het ruggenmerg met fatale afloop. In het ruggenmerg lopen zenuwbanen. Deze zenuwbanen sturen de spieren aan. Deze zenuwen liggen in bundels gegroepeerd in de zogenaamde “witte stof”. Deze witte stof wordt aangetast en de isolatie van de zenuwen (myeline) verdwijnt, waardoor de zenuwen afsterven. Door het afsterven van de zenuwen wordt de aansluiting naar de spieren steeds minder, hetgeen de symptomen van de DM veroorzaakt. Vroeger hoorde je de term achterhandzwakte vaak, als een hond met zijn achterpoten ging wankelen en later slepen, totdat verlamming volgde. Men dahct dat dit toe te schrijven was aan ouderdom. Nu weten we dat het een erfelijke ziekte is, Degeneratieve Myelopatie (DM), te wijten aan een defect gen: Het superoxide Dismutase – 1 gen (SOD1). DM is de dierlijke variant van de ziekte ALS bij mensen (niet MS zoals vaak gedacht wordt). DM openbaart zich meestal tussen de leeftijd van 8 en 13 jaar. Er is geen behandeling voor DM. De ziekte werd voor het eerst opgemerkt bij de Duitse Herder in 1973. Helaas heeft de ziekte zich als een olievlek verspreid.

4 januari 2013

Alle pups van ons E-nest zijn verkocht.

15 december 2012

De zaterdag nadat de pups geboren waren heb ik alle mensen opgebeld die in aanmerking kwamen voor een pup. Alle mensen waren dolgelukkig. De maandag daarna krijg ik van twee mensen een mail met de mededeling dat ze al voorzien zijn van een pup. Zo jammer, maar goed zo werkt dat dus. Vandaar dat we nu dus nog twee pups over hebben. Mocht je belangstelling hebben voor een pupje dan kun je contact opnemen met mij.

25 oktober 2012

Vorig jaar mocht ik met Hector, van mijn vriendin Paula, meedoen aan de Fryske Krystmoeting bij Kringgroep Frisiana in Leeuwarden. We hebben toen de eerste prijs gekregen bij de KNPV honden. Dit jaar doe ik weer mee met Hector om mijn titel te verdedigen. De nachtoefening is op 22 december, dus bij Kringgroep Frisiana te Leeuwarden.

22 oktober 2012

Vandaag zijn we met Aicira bij de dierenarts geweest om een echo te laten maken. Hierop hebben we gezien dat Aicira drachtig is. Als alles goed blijft gaan worden de pups rond 26 november verwacht.

27 september 2012

Afgelopen week is Aicira gedekt door Buffalo Bill von Tjärnshaget. Over vier weken zal ik een echo laten maken om te zien of ze drachtig is. Mocht dit zo zijn dan worden de pups eind november geboren. Wij zijn ontzettend nieuwsgierig naar de kleuren en karakters van de pups. Buffalo en Aicira hebben beiden een geweldig karakter dus dat moet helemaal goed komen. Op de pagina Nestjes staat meer informatie over dit fantastische koppel.

18 juni 2012

Het is alweer twee jaar geleden dat Aicira werd geboren bij kennel vom Windmühlenberg. Jammer genoeg kwam haar moeder bij de geboorte te overlijden en werd ze groot gebracht bij een ander teef met maar 1 puppy. Daar is ze samen met haar broers en zussen uitgegroeid tot een stel geweldige puppen. Aicira heeft zich ontwikkeld tot een hele stabiele en hele sociale teef. Het is een ontzettend leuk sporthondje. Alle keren is het weer een plezier om met haar te trainen. We hebben echt een klik met elkaar. Thuis mag ze graag de baas spelen over Joetta, die dat tot nu toe ook nog steeds toelaat. Ook is ze ontzettend gek met onze kinderen. Ze mag graag fietsen, zwemmen, rennen en vooral manwerk doen. Dat is echt haar lust en haar leven. Ook is ze helemaal gek met de pups van Chico, dus ben ook wel heel erg benieuwd hoe ze het er straks zelf vanaf gaat brengen. Bij de volgende loopsheid mag zij immers op bezoek bij Buffalo Bill. Hieronder een paar foto's van mijn kanjer.
Aicira tijdens appèl Tijdens het speuren Haar prachtige kop
Ik en Aicira zijn een team Standfoto En ze is altijd in voor actie

27 april 2012

Vanmiddag ben ik met Chico naar de dierenarts geweest om een echo te laten maken om te zien of ze drachtig is. De dierenarts heeft een klein stukje van haar buik geschoren zodat het contact tussen het echo apparaat en de huid wat beter was. En al bij de eerst blik waren er allemaal vruchtblaasjes te zien. Chico is dus drachtig. We hadden al een poos het idee dat ze drachtig was maar dat is nu dus bevestigd. Als alles goed blijft gaan worden de puppen ongeveer 3 juni geboren. We hebben er weer zin in!!

Links bovenin liggen ook nog twee pupjes

3 april 2012

Zondag was een ongelooflijk geslaagde dag voor ons. Eerst ben ik 's morgens geslaagd voor mijn UV examen met Aicira. En 's middags zijn we naar Buffalo Bill von Tjärnshaget geweest en daar heeft een goede dekking plaats gevonden. Nu maar hopen dat de natuur meewerkt en dat we over 9 weken weer een prachtig nest met puppy's hebben liggen. 

11 december 2011

Vandaag was er bij ons op de hondenclub, VDH KG de Eemsmond, een onderlinge wedstrijd. Ik heb met Alpha ook meegedaan in het VZH gedeelte. Ze liep keurig netjes en deed alles erg goed. Alleen bij het afliggen onder afleiding ging ze zelfstandig liggen. Verder ben ik met een heel tevreden gevoel van het veld gekomen. We kregen van de keurmeester 57 punten!!! En hiermee hebben we de eerste plek gekregen. Alpha en ik gingen daarom naar huis met twee bekers, de wisselbokaal en een beker die ik zelf mag houden. 
Ik met mijn topper, Alpha!!!

13 november 2011

Gisteren zijn we in Duitsland geweest om te gaan kijken bij een reu voor onze nestjes van volgend jaar. Al een tijdje geleden hadden we naar de lijnen en gezondheid gekeken en dat sprak ons erg aan. Ik heb toen contact gehad met de eigenaar van deze reu en afgesproken dat we hem in het echt zouden komen bekijken. Onze keuze is gevallen op Buffalo Bill von Tjärnshaget. Buffalo is een volledig zwarte reu met een super karakter. Toen wij daar aankwamen werd eerst Patrick begroet en daarna kwam hij bij ons. We zijn gelijk met Buffalo, Chico en Aicira aan de wandel gegaan. Ook dat ging erg goed. Hij is ontzettend sociaal. Chico en Aicira hebben zich wel vermaakt met hem. In en om het huis is Buffalo een hele rustige hond maar zodra hij op het veld komt om appèl of manwerk te doen is hij er helemaal en met veel overtuiging. Ina, baasje van Buffalo, heeft een stuk appèl laten zien met hem. Dat zag er erg goed uit!! Daarna heeft Ina ook nog manwerk laten zien met Buffalo. Het is een lust om deze hond bezig te zien. We willen hem voor zowel Chico als Aicira gaan gebruiken. Meer informatie, bijv. keurrapport van Buffalo kun je vinden op de pagina Nestjes en op de website van Buffalo.
Appèl lopen met Ina Manwerk
Prachtige kerel!

10 november 2011

Afgelopen zondag hebben we een show gehad van de DRC. Na afloop van die show is Aicira aangekeurd. Volgend jaar mogen we met haar een nestje gaan fokken. Ook hebben we al een reu op het oog maar daar gaan we zaterdag eerst naar toe om hem in het echt te bekijken. Na het weekend meer nieuws over ons bezoek aan deze reu.

5 september 2011

Op 25 juli ben ik met Aicira naar Bad Bentheim (Duitsland) geweest om haar te laten röntgenen. Vandaag kregen we daarvan de officiële uitslag binnen van de SV (Verein für Deutsche Schäferhunde). Ze heeft de uitslagen HD-A en ED-normaal gekregen. En ook haar rug zag er super uit. Ook is het DNA opgenomen. Wij zijn natuurlijk ontzettend blij met deze uitslag. Dit houdt in dat ik met haar verder kan in de sport en ook dat ze volgend jaar haar eerste nestje mag gaan krijgen. Ook voor haar zullen we op zoek gaan naar een leuke reu.

1 augustus 2011

Cujo is op 24 juli 2011, in Westwoud, op een show van de ERHC beste geworden van de puppy's. Krista, gefeliciteerd met dit prachtige resultaat. Binnenkort volgen hier nog meer foto's van, ook met broer Cay'Rak.

17 juni 2011

Alweer een jaar geleden werd Aicira geboren bij Kennel vom Windmühlenberg. Ze heeft zich ontwikkeld als een heerlijke hond met een vrij karakter. Het is een drukke tante die het met het trainen goed doet op alle onderdelen. Het appèl gaat met kleine stapjes steeds beter. Manwerk vindt ze helemaal te gek en het speuren gaat met heel veel drift. Tot nu toe ben ik meer dan tevreden met haar.

7 juni 2011

Chico is helemaal herstelt van het C-nest. En ook dit nest is ons weer erg goed bevallen. Daarom hebben we besloten om volgend jaar nog een keer een nestje met Chico te fokken. Dit zal haar laatste nestje worden. In juli zal Aicira ook afgeröntgend worden en als haar heupen goed zijn zal ook zij in de tweede helft van 2012 gedekt gaan worden. Misschien dat we dus volgend jaar twee nestjes zullen hebben.

29 maart 2011

Het is alweer twee jaar geleden dat ons B-nest geboren werd. Wij feliciteren Bo Ghy-Kismo, Bjorna, Bayla, Bojka, Biryook-Raico, Bjarki-Django, Bandhu Dodge en Bojtar met hun tweede verjaardag. Hopelijk kunnen we nog lang van deze kanjers genieten.

28 januari 2011

Vanmiddag ben ik met Chico naar de dierenarts geweest voor een echo om te zien of ze drachtig is. En daaruit is gebleken dat ze drachtig is. Als alles goed blijft gaan verwachten we de pups rond 4 maart. We houden jullie op de hoogte.

12 januari 2011

Het is alweer drie jaar geleden dat ons eerste nestje geboren is. Daarom feliciteren wij: Asmar, Astor-Athos, Akira Norah Adinda, Andra, Alpha, Aybo-Wodan en Athos met hun 3e verjaardag. Hopelijk kunnen we nog lang van al deze kanjers genieten!

 

1 januari 2011

Wij hebben 2010 goed afgesloten!! Gisteren ben ik, samen met Chico, naar Duitsland gereden, naar Kennel von Excalibur. Chico heeft kennis gemaakt met Jardan en al snel werd er volop uitgedaagd. Ze konden het prima met elkaar vinden. Chico is dan ook gedekt door Jardan. De dekking verliep goed. Over vier weken zullen we een echo laten maken om te zien of ze drachtig is. Natuurlijk houden we u op de hoogte via de site.
Jardan onderzoekt een plasje van Chico Uitdagen

19 december 2010

Omdat Alpha haar heupen niet goed zijn hebben we besloten om de heupen van Aicira voor te laten röntgenen. Afgelopen vrijdag was het zover. We wilden proberen om de foto te maken zonder roesje. Aicira heeft zich voorbeeldig gedragen en de foto was dan ook zo gemaakt. En toen was het moment van de waarheid daar. De dierenarts was dik tevreden en had helemaal geen aan of opmerkingen. Helemaal super dus! Ik ben met een heel tevreden en blij gevoel huiswaarts gegaan. Het is en blijft toch altijd spannend als er weer een foto gemaakt moet worden. Helemaal na de geschiedenis van Alpha. 

25 augustus 2010

Vandaag is Aicira bij ons in de roedel komen wonen. Klik hier om alles er over te lezen.

1 augustus 2010

Omdat Chico niet drachtig was heeft Linda het sperma van Luca laten onderzoeken en daaruit is gebleken dat Luca niet vruchtbaar is. Zodoende moesten we op zoek naar een nieuwe reu voor ons C-nest. Na meerdere reuen te hebben bekeken zijn we vandaag naar Duitsland geweest en hebben daar Jardan von den Grauen von Monstab bekeken. En hij gaat de vader van ons C-nest worden. Bij de volgende loopsheid, die wij in okt/nov. verwachten wordt Chico weer gedekt. En natuurlijk hopen we dan op puppy's. Voor meer informatie over Jardan zie pagina Nestjes of klik hier.

29 maart 2010

Een jaar geleden werd ons B-nest geboren. Na een ongelooflijk lange bevalling kwamen er 8 pups ter wereld. Wij willen Bo Ghy-Kismo, Bjarki-Django, Biryook-Raico, Bojtar, Bandhu-Dodge, Bjorna, Bayla en Bojka feliciteren met hun eerste verjaardag. Het zijn allemaal hele sociale en mooie honden geworden en wij hopen nog jaren van hun te kunnen genieten. Ook op dit nest zijn wij super trots.

12 januari 2010

Het is alweer twee jaar geleden dat ons eerste nestje op de wereld kwam. Daarom willen wij Asmar, Akira-Norah Adinda, Aybo-Wodan, Astor-Athos, Andra, Alpha en Athos feliciteren met hun tweede verjaardag. En hopelijk zullen er nog vele jaren volgen. Het zijn stuk voor stuk hele sociale en ook vooral erg mooie honden geworden. Met recht een nest waar we heel erg trots op zijn.

13 december 2009

Vandaag hadden we bij ons op de club een onderlinge wedstrijd. Om 7 uur vertrokken we naar Meedhuizen want we werden daar om 8 uur verwacht. Samen zijn we naar de speurvelden vertrokken. Daar moesten 6 IPO honden speuren. Terug op de club hebben we eerst koffie gedronken en daarna was het de beurt aan de VZH honden om hun proefje te lopen. Chico deed het super netjes. Alleen liet Chico de zit-oefening weer liggen. Maar al met al ben ik met een erg tevreden gevoel van het veld af gekomen. Nadat iedereen VZH had gelopen bleek dat ik de meeste punten had gehaald en daardoor dus eerste was van de VZH honden. Hiervoor kreeg ik een wisselbokaal, die nu op de kast staat te pronken. Nadat ook de IPO honden geweest waren hebben we met elkaar heerlijk zitten eten op de club. Er was van alles lekkers bereidt. Het was een hele gezellige en geslaagde dag. Zeker voor herhaling vatbaar.
   
  Chico met haar welverdiende beker  

29 mei 2009

Een paar weken geleden zijn we met 6 honden van ons A-nest wezen röntgenen in Roden, bij Diergeneeskundig Centrum Hopmans. Daar bleek dat de heupen van Alpha niet goed genoeg zijn om mee te fokken. Alle andere honden hebben HD-A en ED-vrij gekregen. Natuurlijk vinden we het erg jammer dat we niet met haar kunnen fokken, we hadden graag een nestje bij haar gehad, helemaal nadat we gezien hebben hoe ze met de pups van het B-nest omging. Maar Alpha veranderd er niet door en blijft ook lekker bij ons in de roedel.