Home Onze honden Nieuws Nestjes Pupbemiddeling Fotopagina
Rasstandaard Gastenboek Links Memoriam Diversen DDR-Lijn

MEMORIAM

     

                                   Joetta vom Altdeutschen Eck              Chico of Shinji's Star                                   

TANJA: Op 21 maart 2006 hebben wij Tanja gevonden in haar mand. Vermoedelijk heeft ze een hartstilstand gehad. Afgelopen week ging het eten al wat moeizamer en ook begon ze meer te drinken, dus we zagen het wel een beetje aankomen. Tanja is 11 jaar geworden.

 

ASTOR:  In juni 2001 hebben wij onze bouvier Astor in moeten laten slapen. Hij had een ernstige hartkwaal en we hebben nog van alles geprobeerd om het leefbaar te maken maar we moesten de strijd opgeven. Astor is 4 jaar oud geworden.

CHANTAL: Op 28 september 2004 hebben wij Chantal in laten slapen. Chantal had een ernstige nierafwijking. Toen wij Chantal kregen viel het ons direct al op dat ze veel dronk. Dit hebben we toen ook direct gemeld bij onze dierenarts. Deze heeft toen een urine onderzoek gedaan en daar kwam op dat moment eigenlijk niets uit. Na een tijdje begon Chantal harde bulten in haar hals te krijgen, deze waren zo groot als een golfbal. Deze bulten zijn toen op de foto gekomen en geen dierenarts had er eigenlijk een verklaring voor. In augustus zijn we doorgestuurd naar de universiteitskliniek in Utrecht. Hier werd al gauw duidelijk na het nemen van een echo en bloedonderzoek dat het ging om een ernstige nierafwijking. Ze had nog twee maand of twee jaar te leven. Dat was allemaal afwachten, het enige wat wij konden doen is was het geven van nierdieŽt. We moesten af en toe het bloed even laten controleren om te kijken of het voor Chantal nog leefbaar was want uiteindelijk zou ze zichzelf vergiftigen. 24 September werd Chantal heel erg levenloos en ze wou ook niet meer eten. Het enige wat ze deed was spugen en in haar mand liggen. Ik ben toen vrijdags heen geweest en de dierenarts heeft het bloed gecontroleerd en hij zei "we kijken het het weekend nog even aan" maar maandag zat er nog geen verandering in en dus ben ik weer heen gegaan en toen hebben wij de knoop doorgehakt en besloten dat het voor de hond niet meer leefbaar was. Wij hebben haar toen de volgende dag in laten slapen. Toen ze het spuitje kreeg was ze heel erg rustig, net of ze wou zeggen"het is goed zo". Ze ligt nu bij ons in de tuin begraven en ik weet zeker dat ze daar beter af is, want ze had geen leefbaar leven meer. Chantal rust in vrede.

 

Chantal met Ayreon, 19 september 2004, Het Leesten, Apeldoorn, Wij hebben die dag nog een geweldige dag gehad. Bij ons in de tuin
  Chantal op de dag dat ze een spuitje kreeg