Home Onze honden Nieuws Nestjes Pupbemiddeling Fotopagina
Rasstandaard Gastenboek Links Memoriam Diversen DDR-Lijn

3 april 2012

UV examen KG de Eemsmond

Afgelopen zondag, 1 april 2012, heb ik met Aicira meegedaan aan een UV examen bij ons op de kringgroep. Dit examen is gekeurd door B. Ekhart. Om 8 uur waren we al in Meedhuizen om één en ander klaar te maken voor het examen. Om half negen zou iedereen verzamelen. Gelukkig waaide het zondagmorgen niet zo hard als de zaterdag ervoor. Om negen uur zouden we van start gaan en net voordat we weg wilden gaan begon het te regenen, maar goed ook dan gaat het examen natuurlijk gewoon door. Dus wij met z'n allen opstellen in een lange rij achter elkaar. Ik en Anne moesten achteraan fietsen omdat onze hondjes loops zijn. In het begin waren alle honden heel erg druk maar al snel veranderde dat en liepen ze allemaal keurig naast de fiets. Het eerste stuk was 8 km. lang en daarna hadden we een pauze van 15 minuten. In deze pauze werden de voetzolen gecontroleerd en ook werd er gekeken naar de chip. Toen we weer op de fiets gingen regende het hardop en er stond inmiddels ook een stevige wind. Na de eerste pauze moesten we 7 km. fietsen, gevolgd door een pauze van 20 minuten. Onderweg kregen we nogmaals een bui. Gelukkig was het aan het eind van het tweede stuk wel weer droog geworden en brak de zon door. Het laatste stuk was nog 5 km. tot aan de club. Op de club aangekomen, met dus 20 km. in de benen, hadden we weer een pauze van 15 minuten en daarna moesten we opstellen in een lange rij om nog een stukje appèl te lopen. Ook dit deden alle hondjes netjes. In totaal deden er 12 honden mee, waarvan er 1 gezakt is en de rest dus geslaagd met vlag en wimpel. Iedereen gefeliciteerd met het behalen van het UV examen!!! Al met al een super geslaagde dag, dit hebben we toch maar mooi op zak. Aicira heeft het heel erg netjes gedaan en ik ben dan ook ontzettend trots op mijn meisje!
We zijn net van start gegaan Mooi gezicht, zoveel honden en geleiders Berd met Roy
Jan met Bailey Jaap met Farouche Greet met Nora
Aries met Reza Janny fietste met haar hond en zoon mee Peter met Dyson
Ik met Aicira Anne met Chindra Hilbrand met Diego
Tineke met Qyra We hebben er nog steeds zin in Jacob fietste gezellig met ons mee
Één van de fotograven Door Wagenborgen heen Aicira doet het super
En weer door de regen Saskia met Eagan We gaan vrolijk verder
Saskia en Berd gingen voorop En wij volgden met een grote groep Het eindpunt is in zicht
Aicira wil nog wel even spelen Eagan heeft alle aandacht Diego volgt ook netjes
Opstellen op een lange rij Jan, een Dobermann man, met een Duitser. Jan, staat je goed!!! Geduldig wachten
Jaap, petje af, dat je het toch uitgefietst hebt ondanks de pijn!!! En van start voor het stukje appèl Dyson wil wel werken voor de baas
Aicira volgt, ondanks de vele honden op het veld, toch netjes Gebeurt niet zo vaak, zoveel honden in deze opstelling op het veld. En de felicitaties voor het behalen van dit certificaat.