Home Onze honden Nieuws Nestjes Pupbemiddeling Fotopagina
Rasstandaard Gastenboek Links Memoriam Diversen DDR-Lijn

Trainingen Aicira en Eara

4 september 2013

Vanaf februari train ik nu met Aicira bij HSV de Ommelanden in Groningen. Toen ik daar begon zijn we met het speuren en manwerk weer bij het begin begonnen. Het speuren gaat prima, ze is inmiddels een heel stuk rustiger en ook het manwerk gaat met sprongen vooruit. Bij Aicira was vooral haar onrustige beet het probleem en dat gaat op het moment heel erg goed. Het appèl is geen probleem met Aicira, dat doet ze gewoon super! Ook ben ik langzaam aan wat begonnen met Eara omdat ik merkte dat ze daar aan toe is. Met appèl gaat nog heel speels maar wel met duidelijkheid. Het manwerk vindt ze geweldig om te doen. Bij Eara is vast ook echt vast en ook zeker vol! Het is elke keer weer een lust om met de beide dames te gaan trainen.
De neus mooi aan de grond Aicira speurt netjes door Af bij een voorwerp
Ook Eara doet het netjes met speuren Neus goed aan de grond Vluchtverhindering
Pakwerk doen in Duitsland, ook een vreemde pakwerker maakt Aicira niets uit Apporteren Klaar voor de volgende oefening
Alle aandacht voor vrouwtje Volgen door de groep Voorkomen vanuit de af oefening
Netjes aan de voet gekomen Mooie beet Trots de buit showen
Counteren Vast is vast "Kom maar op!"
Ook dreiging maakt haar niet uit Eara houdt ook stijf vast Aanblaffen in het verstek
Mooie volle beet Revieren Vluchtverhindering
Snel en vast Door de lucht Aicira houdt netjes vast

26 mei 2013

Sinds een maand of drie train ik bij een nieuwe vereniging. Tot nu toe bevalt het daar erg goed. De trainingen met Aicira gaan super. Een tijdje terug heeft Tineke foto's van mij gemaakt.
Aicira volgt heel netjes Ook in de snelle pas
De zit oefening Netjes wachten
Af oefening Halthouden in de groep Apporteerblok ophalen
En terug brengen Leren om netjes voor te zitten Apporteren in de sluis zodat ze leert dat ze heen en weer moet over de haag
Vooruit sturen En af na vooruit sturen

12 juni 2012

Afgelopen weekend is Paula hier geweest. Eigenlijk zou ze bij de bevalling wezen maar doordat Chico zo vroeg begon lukte dat niet. Maar ze zou het weekend gewoon komen voor de gezelligheid en om te gaan trainen. Ze had Hector, Ash'Lan en Nym'Pho meegenomen. Paula heeft met het trainen allemaal nieuwe foto's gemaakt zodat dat weer eens geupdate kan worden. Ook heb ik allemaal foto's gemaakt van Paula tijdens het trainen. Ik heb zondag ook nog even heerlijk met Hector kunnen trainen. Eerst hebben we gespeurd. Dat begon met Aicira en met Hector heb ik daarna precies hetzelfde spoor gedaan. Dat was voor Hector geen moeite. Hij leert natuurlijk ook op een andere manier speuren dan onze honden. Hector leert op een natuurlijke manier speuren. Daarna zijn we naar de club gereden en na het drinken van een kop thee was het tijd voor appèl. Ook weer eerst met Aicira. Het appèl lopen met Aicira gaat super en met sprongen vooruit. De zit en de af-oefening zitten er nu goed in en ik heb het appèl uitgebreid met het vooruit sturen en het springen over de haag, zodat er weer iets nieuws is. Aicira is een super leuke hond om mee te trainen. Ze doet alles voor de bal een heeft zo'n grote will-to-please.Toen was het de beurt aan Hector. Als die het veld opkomt moet hij zichzelf altijd eerst overtuigen dat er geen pakwerker op het veld is en dat er dus niks te bijten valt. En dan gaat het appèl best wel netjes. De commando's zijn iets anders en Hector kan links en rechts lopen op commando. En daarna kwam het meest spectaculaire van het trainen, het manwerk. Ook dat gaat bij Aicira super. Ze kan zo ontzettend goed omschakelen van hoge driften naar rust en andersom. En bijten doet ze altijd. Ook dat breiden we stapje voor stapje verder uit. We zijn nu vooral bezig met het appèl tijdens het manwerk. Iets wat Aicira wel heel erg moeilijk vindt maar wel netjes doet. Al is ze niet te beroerd om mij in mijn knie te bijten af en toe. Ach ja en wat moet ik zeggen over het manwerk van Hector. Hector is een hond die opgeleidt is voor Diensthond, dus burgerbijten. Maar Hector schakelt zomaar over op de IPO mouw en gaat dan ook alleen maar puur voor de mouw. Het zou dan niet in hem opkomen om ook maar ergens anders te bijten. En Hector gaat altijd voor 200% met bijten. Echt niet normaal, wat een monster!!! Wat heb ik weer genoten van deze kanjer. Ik kijk nu al weer uit naar de nachtoefening van Frisiana want dan mag ik met Hector weer gaan knallen. 
Ik en mijn topper Mooie diepe neus Ze hangt netjes in de lijn
Netjes, los volgen Alle aandacht voor vrouwtje En strak tegen me aan
De zitoefening Paradepaardje
Vooruitsturen En wachten tot ik haar kom halen Af liggen onder afleiding
Aanblaffen "Kom maar op!!!" En hebbes
Aicira komt altijd erg hoog En maar vasthouden
Netjes voor de pakwerker zitten en aanblaffen, maar de poten blijven in de lucht Dreiging geeft ze ook niks om
En even spelen Vol trots de buit showen