Home Onze honden Nieuws Nestjes Pupbemiddeling Fotopagina
Rasstandaard Gastenboek Links Memoriam Diversen DDR-Lijn

H-nest van 't Hogeland

Week 5

18 juli 2017

Dag 29

Gisteren zijn de pups weer ontwormt. Om ze te ontwormen moet ik ze wegen. En ze groeien als kool. De dikste, Hector, weegt inmiddels dik 3600 gram. Ook heb ik samen met Kevin de portretfoto's gemaakt voor deze week. Dat wordt elke week een beetje moeilijker omdat de pups steeds beweeglijker worden. Maar het is weer gelukt. Vandaag zijn de puppen voor het eerst naar buiten geweest. Eerst waren ze wat onwennig maar als snel veranderde dat in nieuwsgierigheid. Eara lag bij ze in de ren maar de puppen gingen heerlijk op onderzoek uit. 's Avonds koelt het weer snel wat af en daarom hebben we ze na het eten weer in huis gehaald. Daar zijn ze in diepe coma gevallen, van alle indrukken van vandaag. Vandaag heb ik ook de bench open gezet. Daar gingen gelijk pups in liggen te slapen. Ook Eara ging er lekker bij liggen. Ze hebben ook weer wat andere speeltjes in de ren gekregen. Dit omdat ze op een gegeven moment vies worden en ook om af te wisselen.

De nieuwe speeltjes worden gelijk getest Hochi en Hatchi Hatchi in de bench
He bah.... dat is vies, zo'n grasspriet in mijn bek Hochi kan er net bij als Eara staat Hochi
Eara en Hector Lekker bij mama liggen Hector van 't Hogeland
De liggen niet op maar onder de schommel. Hector en Hochi Lekker stoeien onder de schommel
 
Deze foto's zaten tussen de portretfoto's en vond ze te mooi om niet te plaatsen  
  Dag 30  
We hebben de pups niet vernomen vannacht. Ze hebben heerlijk liggen slapen. De pups krijgen nu vier keer per dag een bakje vlees. En dat is nu heel snel al op. Ze weten al precies wanneer ik met de bakjes bezig ga. Dan beginnen ze te gillen. Vandaag zijn ze maar heel eventjes buiten geweest omdat het gewoon te warm was. In de keuken is het lekker koel en daar gingen ze dan ook al snel liggen slapen. Het onderlinge spelen gaat er steeds ruiger aan toe. Af en toe hoor je dan ook een pup piepen omdat broer of zus hem/haar pijn doet.
Hochi Hector Hatchi ligt lekker in de bench te slapen
   
  Hatchi  
  Dag 31  
Vandaag moesten de pups verplicht binnen blijven. Van tijd tot tijd hadden we hele dikke buien en onweer. De pups vinden het binnen blijven nu nog niet zo erg, dat komt nog wel. Eara is nog alle dagen zo ontzettend gek met de pups. Ze verzorgt ze op en top. Vanavond kwamen Wim en Karim nog een keer op bezoek. Dan is Eara even heel alert en past goed op. Na een kop koffie is het dan goed dat ze bij de pups gaan. Op een gegeven moment gaat ze zelfs bij Wim en Karim in de ren zitten. Al die aandacht vindt Eara niet erg. De pups, en vooral Hatchi, waren al weer flink gegroeit na zondag.
Lekker tegen mama aan Met z'n allen in de bench, dat past nog net Karim knuffelt er op los
Spelen en bijten in de vingers van Wim   Natuurlijk moet Eara ook geknuffeld worden
   
  Karim en Hector  
 

Dag 32

 

Vandaag was een rustige dag. Geen bezoek. De pups zijn lekker binnen gebleven. De wind stond op ons terras en dat vond ik voor de pups niet warm genoeg. Vanmorgen is Eara even meegeweest naar mijn oma. Normaal gesproken gaat ze altijd mee daarheen. En dat wilde ze maar wat graag. Bij oma krijgt ze altijd koekjes! Vanavond hebben we nog een flinke wandeling gemaakt met Eara en Mayra. Ook dat vind ze nu geen probleem meer. De puppen kunnen ook wel zo lang alleen zijn.

   
 

Eara krijgt een koekje van oma

 
 

Dag 34

 

Vandaag kregen de puppen bezoek van Isis en Matthijs. Isis zal straks een teefje uit dit nest gaan krijgen. Ze heeft haar ogen uit gekeken, de pups waren al flink groot. En dat is natuurlijk ook zo. Ze groeien zo ontzettend hard waardoor de ontwikkeling ook hard gaat. Vannacht gaat Eara voor het eerst bij de puppen weg. Ze moet nu toch langzaamaan de melk af gaan bouwen. Ik zal haar vanaf nu een paar keer per dag bij de puppen doen. Ze kunnen ook prima leven op vlees maar mama's melk is natuurlijk nog wel erg lekker. Eara wil ook af en toe gewoon bij de pups. En de pups hebben ook haar opvoeding nodig.

 
Isis Matthijs