Home Onze honden Nieuws Nestjes Pupbemiddeling Fotopagina
Rasstandaard Gastenboek Links Memoriam Diversen DDR-Lijn

H-nest van 't Hogeland

Week 4

11 juli 2017

Dag 22

De puppen waren gisteren alweer 3 weken jong. Wat vliegt de tijd! Vandaag heb ik de werpkist eruit gehaald omdat die gewoon te krap werd en er al een paar keer een pup over het randje was gekiept. En omdat de puppen steeds meer plassen werd het steeds natter in de werpkist op de kranten. Nu de puppyren opgezet is liggen daar kranten en kleedjes in. De puppen gaan netjes op de kranten zitten plassen. En Eara ruimt het nog steeds op. Ze beginnen steeds meer met elkaar te spelen en ook de speeltjes in de ren zijn al goed onderzocht. 
Gisteren is Hector als eerste uit de werpkist gevallen Nog eventjes steun zoeken bij mama De dames
Kleine Hector Lekker slapen Hochi begint al te spelen
Ook Hector heeft een speeltje gevonden Eara geniet van de ruimte Hochi speelt met Hatchi
  Dag 23  
Vandaag hebben de puppen voor het eerste een klein beetje gehakt gehad. Eerst werd er wat gelikt maar al snel hadden ze door dat happen beter ging. De bakjes gaan nu dan ook steeds sneller leeg en er blijft voor Eara maar weinig over. Als Eara na die tijd in de ren komt is het tijd voor een toetje bij haar. Daarna liggen de pups langere tijd uit te buiken. Ze beginnen ook al met ons te spelen en te happen met die, nu al, scherpe tandjes. Ook staat er een waterbakje in de ren voor Eara maar ook de pups gaan daar soms bij om een paar slokjes te pakken.
Hector neemt een paar slokjes Hochi bijt in de broek van Kevin, later nog in zijn tenen Hector en Hatchi
Hector Hochi Hatchi
  Dag 24  
Vandaag heb ik ons luchtbed opgeruimd. We gaan weer op ons eigen bed slapen. Er brand een klein nachtlampje bij Eara zodat de pups haar kunnen zien als ze wakker worden. Het vlees eten gaat ze steeds sneller en beter af. Voor Eara is er dan nu ook niks meer over om te poetsen. Wel willen de pups na het eten nog een toetje. Hun behoeftes doen ze ook steeds beter op de krant. Als gebeurt er nog wel eens een ongelukje. Eara helpt de pups nog steeds, vooral met de grote boodschap. De bench staat al wel in de ren maar het deurtje zit nog dicht. Eara mag daar graag in liggen maar ik vind de opstap voor de pups nog te hoog. Dat deurtje zullen we dus binnenkort open zetten.
Hector De grote gaap van Hatchi Hochi ligt lekker bij mama
Hochi Deze pups houden allemaal van knuffelen met mama en Eara vindt dat ook niet erg Hatchi
  Dag 25  
Er is eigenlijk weinig nieuws te vertellen. Er gebeurt nog niet zoveel. Vandaag heb ik de pups een keer weer gewogen. De zwaarste weegt 3 kilo en de lichtste 2 kilo. Van de waterbak wordt steeds meer gebruik gemaakt. Buiten worden de voorbereidingen getroffen om ze bij mooi weer de pups naar buiten te kunnen doen.
   
  Hector  
  Dag 27  
Vandaag zijn de eerste mensen op bezoek geweest voor de puppen. Als eerste kwamen Wim en Karim. Zij zullen straks een teefje krijgen. Ze waren hier om 11 uur en zijn gelijk bij de puppen in de ren gaan zitten. Eerst hebben we Eara er even bij weg gedaan, maar later toen ze erbij kwam vond het wel prima. Eerst wel even alert maar als snel vertrouwde ze het wel. 's Middags kwamen Sjack en JocÚ met hun kinderen. Zij hebben Asmar uit ons eerste nestje en zullen straks Hector daarbij krijgen. De kinderen wilden ook gelijk bij de puppen in de ren. Af en toe lagen de pups te slapen maar ze waren ook vaak even een keer wakker. Er werd flink in kleren en speeltjes gebeten. Het eten gaat de pups steeds beter af. De bakjes gaan elke keer sneller leeg en voor Eara blijft er dan ook niks over.
Eara poetst er op los Nu kun je mooi zien hoe groot de pups al zijn Lekker ding!!!
Hatchi Hatchi Hector staat bij het hek omhoog. Nu blijft hij er nog achter maar hoelang zal dat duren?
Karim knuffelt er op los Wim en Karim Eara vertrouwt het wel
Eara ligt lekker naast Karim De kinderen hebben zo genoten Lekker op schoot