Home Onze honden Nieuws Nestjes Pupbemiddeling Fotopagina
Rasstandaard Gastenboek Links Memoriam Diversen DDR-Lijn

H-nest van 't Hogeland

Week 2

27 juni 2017

Dag 8

De pups zijn inmiddels al weer 8 dagen oud en wat doen ze het goed! Ook Eara doet het nog steeds ontzettend goed. Kom niet aan haar baby's! Er zijn inmiddels twee pups heel dik over de kilo. Hatchi nog niet maar dat kan ook bijna niet. Ook zij groeit als kool en in verhouding met de andere twee eigenlijk net zo hard. Ze kunnen de weg naar Eara steeds beter vinden. Al zijn Hector en Hochi soms toch best wel lui en zetten het dan op een gillen. Ik laat ze dan even omdat ik denk dat ze er wel wat moeite voor mogen doen. haha De warmtelamp is 1 nacht aan geweest maar die hebben we daarna niet meer gebruikt. De pups kunnen zich uitstekend warm houden.
Hatchi Hatchi ligt over Hector heen Hector
 
Allemaal uitbuiken Hochi  
  Dag 9  
Ook vandaag zijn de pups weer goed gegroeit. Gemiddeld zijn ze 87 gram gegroeit. Hatchi kan ook steeds beter op boksen tegen zijn veel grotere broer en zus. De pups doen ook pogingen om te lopen. Iets wat lachwekkende momentjes brengt. Als ze proberen te lopen vallen ze nog vaak een keer opzij. Wel kunnen ze, doordat ze proberen te lopen, Eara nu nog sneller vinden. Eara gaat steeds vaker even naast de kist liggen, maar verzorgt de pups nog steeds super. Tijd om haar behoefte te doen heeft ze eigenlijk niet. Wel tijd om te eten, want honger heeft ze de hele dag door.
Hatchi ligt nog in een diepe slaap Nog zulke gave pootjes Eara houdt van buiten de werpkist toezicht
Hatchi Hochi en Hector aan de melkbar  
  Dag 10  

Vannacht hebben we de puppen bijna niet gehoord. Om half vijf schrok ik wakker omdat ze zo stil waren. Alles lag in een diepe slaap en dus kon ik me ook weer omdraaien. De bruine kleur op de hondjes wordt nu met de dag duidelijker, maar blijft donker. Ook over de groei mogen we vandaag weer niet klagen. Gemiddeld zijn ze 105 gram gegroeid. Eara vind het heerlijk om af en toe mee te gaan wandelen of even mee in de schuur. Even de poten strekken. Maar daarna ook snel weer puppen verzorgen.

Trotse Eara met Hector aan haar poot Allemaal in diepe coma De poten van Hector worden later ook minstens zo groot
  Dag 11  
De oogjes van de pups zijn zo goed als open. Het worden dan ook al echte hondjes. Ook het lopen gaat ze steeds beter af. Ook vandaag ging de groei weer super. Gemiddeld zijn ze vandaag 88 gram. Het is mooi om te zien hoe Eara ze verzorgt en helpt. Als er een pup aan de verkeerde kant ligt drukt ze hem met haar neus de goede richting uit. En als ze onder haar poot door willen, tilt ze die een heel klein beetje op. En ze is ze vaak aan het wassen. Ze worden goed verzorgt!
Heel relaxed   Hochi "loopt" over de poten van Eara heen
   
  En dat lukt al aardig  
  Dag 13  
Ook vandaag zijn de puppen weer goed gegroeid. Gemiddeld 98 gram. Eara vind het totaal niet goed als er andere honden bij de werpkist in de buurt komen. Dan maakt ze dat ze bij de puppen komt en kijkt de andere hond dan vals aan. Haar puppen!!! Heel opvallend is dat de puppen iedere keer tegen haar aan gaan liggen. Lekker knuffelen met mama. Vanmiddag is er bezoek geweest voor mijn verjaardag. Oma wilde natuurlijk wel even de pups zien. En Hector wilde wel bij haar liggen. Omaatje geniet elk nestje weer ontzettend van de pups!
  Oma met Hector  
 
Hatchi en Hochi Hector