Home Onze honden Nieuws Nestjes Pupbemiddeling Fotopagina
Rasstandaard Gastenboek Links Memoriam Diversen DDR-Lijn

G-nest van 't Hogeland

17 juni 2016

Week 8

De laatste week is alweer ingegaan. Vanmorgen kwamen Renze en Etty samen met hun dochter, Janine, en kleinzoon Mathijs nog n keer op bezoek voordat ze hun Groucho op mogen halen. Omdat het vanmorgen regende had ik de puppen in huis gelaten maar daar waren ze het weer niet mee eens. Groucho liet dan ook goed horen over wat voor longen hij beschikt.  En over zijn vermogen tot volhouden!!! Nadat Renze en Etty weer vertrokken waren heb ik de puppen dan ook snel naar buiten gedaan. En dan zijn ze in hun sas en dus stil. Prachtig is het om te zien hoe veelzijdig de hondenmand gebruikt wordt. De meesten liggen eronder maar Gasko gaat er steeds bovenop liggen slapen.  Vanmiddag kwam Gerita op bezoek. Bij haar gaat Gandor straks wonen. Zij moet nog iets langer wachten met ophalen i.v.m. een verjaardag bij hun en de daarbij verwachte drukte. Gandor blijft daarom twee dagen langer bij ons. Net, half 11, heb ik de puppen naar binnen gehaald en ze een paar pensstaafjes gegeven. Die zijn heel snel op. Het blijft een komisch gezicht dat ze allemaal dezelfde pensstaaf willen hebben en dus achter elkaar aan blijven gaan. Vanavond hebben we even de pups gewogen en gemiddeld wegen ze 5,5 kilo. Ze zijn deze week bijna 2 kilo gegroeid. Vandaag heb ik geen tijd gehad om portretfoto's te maken dus ik probeer dat morgen, en anders zondag, te doen. Morgen staat er weer van alles spannends op het programma.
Janine, Mathijs, Etty en Groucho Janine met Groucho Renze laat zijn schoenen en veters opeten
Eara moest ook nog even samen met Groucho en de nieuwe baas op de foto Het 'hondenhok' Gasko in diepe rust bovenop de mand
  Dag 50  
Vanmorgen om half 10 zijn we met de pups richting de hondenclub vertrokken voor een dag socialiseren. De autorit was geen succes. Ze hebben tot aan de hondenclub lopen zeuren, gillen en piepen. Daar aangekomen hebben we alle pups aan het lijntje meegenomen. Dat ging niet bij elke pup even snel maar uiteindelijk zijn we er met alle pups gekomen. Toen de GG cursus afgelopen was zijn we even met de pups op het trainingsveld gegaan. Daar hebben we ze lekker losgelaten. En een lol dat ze hadden met elkaar en met de mensen op het veld. Ook Aicira mocht er nog even bij op het veld. Geweldig hoe "oma" met de pups omgaat. Ze blijft ze leuk vinden. Overal waar ze heen ging liepen er wel puppen achter haar aan. Toen de puppen eindelijk moe waren hebben we ze per drie in de hondenkar gelegd en daar vielen ze al heel snel in slaap. Om 12 uur heb ik ze eten gegeven en zelfs met alle prikkels (blaffende honden) om zich heen aten ze allemaal snel hun bakje leeg. Daarna hebben we ze even uitgelaten. De hokken waren helemaal schoon gebleven. Niet geplast of gepoept, dat deden ze netjes op het uitlaatveld. Wel waren de hokken nat van de omgegooide waterbak. Na het eten en uitlaten zijn ze nog even teruggegaan in de hokken zodat ik nog even manwerk kon doen met mijn twee dames. Toen ik met Aicira aan de beurt was werden de eerste puppen weer wakker. Toen ik klaar was met manwerk hebben we de puppen weer uitgelaten. Wederom waren de hokken schoon!! Ze hebben vandaag heel wat gezien, gehoord en meegemaakt. Thuis gekomen zijn ze nog even lekker naar buiten gegaan. Nu zijn ze in huis en liggen in diepe slaap. Dit was weer een super geslaagde dag op een fantastische hondenclub. Iedereen die vandaag geholpen heeft, super bedankt. We zijn vandaag dus niet meer aan portretfoto's toegekomen. Zowel ik als de pups hadden daar geen puf meer voor. Deze ga ik morgen met Kevin maken.
Jordy met Groucho op schoot in de buggy Kennis maken met een hele grote dober Zowel dober als puppy's doen het super
Gin daagde hem maar wat graag uit Even snuffelen aan die lange flappers Blij met alle hulp die we kregen
Die lol met z'n allen Achter de baas aan Ook ik wordt alle stappen gevolgd
Even midden op het veld verzamelen Jordy komt er ook gezellig bij Alle puppen op schoot
  Jordy en Gaico Oma met haar kleinkinderen
Bedolven onder de pups Ze doet het zo super met de pups Puppy's aaien
  Dag 51  
Vandaag hebben we het lekker rustig aan gedaan. Gisteren was natuurlijk een hele drukke dag voor de pups. Wel hebben we vanmiddag visite gehad van Benny en Marga. Zij wilden de pups nog even zien voordat ze vertrekken. Net voordat zij kwamen hebben Patrick, Kevin en ik nog portretfoto's gemaakt. Dat viel deze keer niet mee. Een paar bleven netjes zitten en de rest was een drama. Maar de aanhouder wint en de foto's zijn weer gelukt.
   
  Niet een comfortabele houding om te voeden, zeg maar standje hopeloos  
  Dag 53  
Gisteren ben ik de hele dag weg geweest en heeft Grieko een dag op de puppen gepast. Ze zijn een hele tijd buiten geweest maar op een gegeven moment begon het zo hard te regenen dat ze wel naar binnen moesten. Daar hebben ze de kranten even weer goed te pakken gehad. Binnen de kortste keren waren die veranderd in confetti. Je kunt goed merken dat ze er aan toe zijn om hun eigen wereldje te gaan ontdekken. Op onderzoek uit. Vandaag was het voor de puppen een rustige dag. Ik heb namelijk alle administratieve dingen in orde gemaakt voor donderdag, dan worden de eerste puppen opgehaald. Ook dit hoort erbij. Vanavond heb ik nog even een tijdje bij de puppen in de ren gezeten, buiten. Ze vinden het heerlijk als je even bij ze komt zitten. Het bijten, dat corrigeer ik, wordt al een stuk beter. Ze leren heel snel. Nog n dag alle puppen samen en dan vliegen de eersten uit. Vandaag kreeg ik van Petra, een vriendin van mij, deze prachtige foto van Eara met haar puppen. Ik ben hier zo ontzettend blij mee.
   
  Eara en haar G-tjes  
Puinhoop! Lekker bij elkaar liggen slapen Gasko
   
  Gandor  
  Dag 54  
Vanmiddag zijn Kevin en ik met de puppen naar het veebedrijf geweest waar ik altijd aan het speuren ben. Daar zijn we met de puppen bij de koeien geweest. Een paar puppen gingen neus aan neus staan en een paar gingen op afstandje staan kijken naar die grote 'dingen'. Er waren geen puppen bang en ook de pups die op afstand bleven observeerden alles op hun gemakkie. De koeien waren ook erg luidruchtig omdat ze eten wilden. Ook heeft Kevin de shovel nog even aan gehad en ook dat kon ze niks schelen. Al was dit wel op afstand. Nadat alle pups bij de koeien waren geweest zijn we met ze het land in gegaan om ze daar nog even met z'n allen los te laten. Dit was immers de laatste middag dat alle puppen samen waren en daar wilde ik nog graag wat foto's van maken. En een lol dat de puppen hadden in het land, samen en met Kevin. Moe en door de warmte gingen de pups op een gegeven moment lekker bij ons liggen. Dat was even een geniet moment!!! Wat ga ik deze kanjers ontzettend missen. Dit was toch wel weer een geweldig nest met pups met een ontzettend leuk karakter. En er zijn er ook zeker een paar die op mama gaan lijken. Gelukkig hebben we allemaal super leuke mensen voor de pups gevonden. Dit dagboekverslag gaat nog door totdat de laatste vertrokken is al zullen de verslagen misschien iets korter zijn.
Dapper neuzen aan een mega koe Samen met Kevin gaat het makkelijker Gaico is ook zo dapper
Gin stormt gelijk op een koe af Dik lol met Kevin Met z'n allen achter Kevin aan
Gaudy Vrolijk stel Lekker rennen met elkaar
Gaudy moet eerst even uitrusten Gasko Gandor
Groucho Gin  
  En weer terug met z'n allen  
  Dag 55  
Vandaag was het dan zover! De eerste pups zouden vandaag vertrekken. Om half tien zouden Renze en Etty hier zijn om hun pup op te halen. Ze waren hier om negen uur al. haha Nadat alle administratieve dingen afgehandeld waren was het dan zover dat ze zouden vertrekken met Groucho. Groucho zal nu door het leven gaan als Rex en gaat hier in de buurt wonen, namelijk in Bierum. Ze krijgen hun handen vol aan deze meneer maar dat is hun wel toevertrouwd. Daarna was het de beurt aan Gaico en Marijke om hun Gaico op te halen. Ja u leest het goed. Gaico haalt Gaico op. Hij is vertrokken naar Vlijmen, Brabant. Gaico heeft de naam Junior gekregen en gaat een heel actief leven tegemoet. Toen ook Gaico, Marijke en Junior vertrokken waren was het maar wat vreemd dat er twee puppen weg zijn. Vanmiddag kwam Gerita nog even op bezoek met haar oppas kinderen om nog even bij Gandor te komen kijken. Zij haalt Gandor maandag pas op ivm een verjaardag dit weekend bij hun thuis en dat is toch gelijk wel heel erg druk. De overgebleven pups liggen lekker buiten en vinden het prima buiten. Hier is het qua weer nog steeds te doen. Inmiddels heb ik de eerste berichten ontvangen van Rex en Junior. Beide hondjes voelen zich helemaal thuis. Junior heeft de hele reis eigenlijk niet geslapen maar ook haast niet gepiept. Tot nu toe hoor ik alleen maar goede berichten, gelukkig!
Renze, Etty en Groucho-Rex Gaico, Marijke en Gaico-Junior De oppas kinderen van Gerita
   
  Gandor trok wel heel erg naar hem toe, erg mooi om te zien  
De eerste foto's van Junior in zijn nieuwe tuin. Hij voelt zich al lekker thuis bij Gaico en Marijke. Altijd leuk om te horen dat de hondjes zo stabiel zijn
  Dag 57  
Vandaag was het de beurt aan Gaudy om naar zijn nieuwe baasjes te gaan. Om tien uur stonden Klaas, Irma en Patricia hier aan de deur om hem op te komen halen. Gaudy heeft van hun de naam Balou gekregen. Na de administratieve dingen gingen zij weer huiswaarts richting Stedum. Dat is hier gelukkig dichtbij en wij zullen hem dan ook zeker een keer opzoeken. Vanmiddag zijn we met de pups naar autocross geweest, een dorpje verderop. Ik had hier kaartjes voor gewonnen en we hadden zoiets van we zijn met drie man, drie pupjes dus dat komt mooi uit. Ze waren echt nergens van onder de indruk. Ook niet van de herrie die alle auto's maakten met het wegrijden op de baan. Ook de mensen om hun heen waren veel te leuk om zo voorbij te laten gaan. En natuurlijk zijn ze heel veel aangehaald. Na eventjes te hebben geklierd zijn ze in slaap gevallen. Af en toe hebben we een stukje met ze aan het lijntje gelopen en dat gaat ze ook steeds beter af. Thuis gekomen zijn ze nog eventjes buiten geweest maar al snel begon het hard te regenen en hebben we ze in huis gedaan. Daar hebben we ze niet weer gehoord.
Kijken wat er om hun heen gebeurt Er komen een hoop mensen langs lopen Gandor en Gasko zijn heel moe
Gin kijkt hoe de auto's van start gaan Allemaal in slaap gevallen ondanks de herrie Gin in het hoge gras

Gin heeft het zwembad ook ontdekt Onder en op de mand Klaas, Irma, Patricia en hun Balou
 

Dag 58

 
Vanmorgen kwamen Roel en Petra hier om hun Gin op te halen. Ze gaan hier een geweldig hondje mee krijgen. Ze lijkt ontzettend veel op Eara. Een echte pretletter. Zij zal ook gewoon Gin blijven heten. Tussen de middag kwamen Koen en zijn zus Kim om Gasko op te halen. Gasko zal de naam Gizmo krijgen en gaat in Burgerbrug, NH, wonen. Hij zal daar komen wonen tussen de konijnen, kippen, paarden, katten en een andere hond. En toen was Gandor nog alleen over. Die vond het alleen zijn eerst maar niks maar hij ligt nu heerlijk binnen te slapen. We zullen zien wat de nacht gaat brengen. We doen Eara vanavond bij hem zodat hij niet alleen is.
 
Roel, Petra en Gin Koen, Kim en Gasko-Gizmo  
  Dag 59  
Vannacht is Eara in de ren geweest bij Gandor. Anders zou hij helemaal alleen zijn. Vanmorgen, toen ik om 6 uur op de camera keek, lagen ze met z'n tween in de bench te slapen. Vanmorgen was het dan ook de beurt aan Gandor om uit te vliegen. Gerita was hier om 10 uur, met haar zoon. Na de administratieve dingen was het dan toch zover dat ook de laatste pup van dit fantastische nest vertrok. Gandor houdt zijn naam en gaat in Roodeschool op een loonbedrijf wonen. Hij krijgt daar een heerlijk plekje. Inmiddels heb ik van alle hondjes alleen maar goede berichten gekregen. Ze voelen zich allemaal al thuis. Het zijn ook heerlijke stabiele, sociale honden zonder angst. Ik wil iedereen bedanken voor de belangstelling in welke vorm dan ook. Verder wil ik alle baasjes heel veel plezier en geluk toewensen met hun hondje. Dit nest was een heerlijke nest om voor te mogen zorgen. Ik ga ze dan ook ontzettend missen. Gelukkig wonen de meesten hier vlak in de buurt en die zal ik dus ook wel terug gaan zien.
 
Niet zo'n duidelijke foto, maar hier liggen Eara en Gandor samen in de bench te slapen Gerita met haar zoon en Gandor