Home Onze honden Nieuws Nestjes Pupbemiddeling Fotopagina
Rasstandaard Gastenboek Links Memoriam Diversen DDR-Lijn

G-nest van 't Hogeland

10 juni 2016

Week 7

Dag 42

Vanmorgen is Gerita met haar dochter op bezoek geweest bij de puppen. Gerita was 2,5 week niet geweest en de puppen waren dan ook flink gegroeit. Vanmiddag kwam de dierenarts de puppen enten en chippen. Alle pups zijn goed onderzocht en allemaal goedgekeurd. Ook kreeg ik weer complimenten voor de geweldige karakters van de pups. En ze zagen er allemaal goed gezond uit. Tussendoor heb ik nog even de portretfoto's kunnen maken en die zijn weer erg mooi geworden. De pups blijven wel steeds moeilijker zitten voor de foto maar dat geeft ook een hoop leuke foto's
De dierenarts onderzoekt de pups voordat ze geŽnt kunnen worden Prachtig kopje En een lol dat ze hadden met het maken van de foto's
Actie!! Lekker racen Feestje!
  Dag 44  
Vanmorgen kregen we bezoek van Renze en Etty. Zij waren op vakantie geweest en hadden de pups 10 dagen niet gezien. Dus hoog tijd om op bezoek te komen. Heerlijk die enthousiasme. De pups waren weer flink gegroeit. Renze ging tussen de pups zitten spelen en kwam bloedend weer uit de ren. Die scherpe naaldjes gaan overal doorheen. Om een uur of 11 zijn de puppen naar buiten gegaan. Heel af en toe viel er wat regen. Maar dat kan de pups niets schelen. Ze liggen heel veel onder de tafel te slapen. Vanavond kwamen Richard en Koen op bezoek. Zij kwamen kijken bij het geannuleerde reutje en waren gelijk verkocht. Er gaat dus ook een reutje richting Noord Holland. Dat puppy zal daar op een boerderij komen met nog veel meer dieren. En er zal lekker getraind gaan worden met hem.
Renze met Groucho Etty met Gaudy Gin is heel erg gek met de waterbak dus baasjes bereidt je alvast maar voor
Gandor heeft ruzie met de tuimelaar Met z'n allen onder de tafe Gin
Gasko speelt met de bal Gaudy schelt op het vrouwtje Koen tussen de pups
   
  Richard laat zich ook opeten  
  Dag 45  
Ook vandaag konden de pups weer lekker vroeg naar buiten. Dat vinden ze helemaal niet erg. Ik hou de pups constant in de gaten maar vanmorgen was er in enen een pup weg. Via de ren kunnen ze er niet uit. Maar wat bleek nou. Ik heb de hondenmand op de kop gegooid ivm eventueel harde wind. En Gandor dacht ik ga daar lekker onder liggen. Die maakte er een hondenhok van. Vandaag zijn ze ook voor het eerst in de echte regen buiten geweest. Ook dat kon ze niets schelen. Gaudy kroop deze keer onder de mand en bleef daardoor dus ook lekker droog. Vanmiddag ben ik, samen met Zwany, naar het hertenkamp geweest met de pups. Op een kip en kalkoen na was het hertenkamp niet interessant. Onderling spelen is veel leuker. Wel zagen ze nog een labrador bij het hertenkamp langs komen. Ook daar waren ze niet van onder de indruk. Heerlijke vrije pups zijn het. Ook in de auto waren ze vrij rustig. Geen gegil, alleen wat gepiep. Nu liggen ze binnen in de ren, buiten plenst het, en zijn in diepe slaap. De meeste puppen liggen nog na te dromen.
Gandor denkt: Zoek je mij?? Zwany met alle pups He, wat is dat?
Een kip! Raar beest is dat Met elkaar spelen is veel leuker
Kennismaken met een kip Dat is een raar ding!!! Die er nu aankomt. Daar komt een kalkoen aan met een hoop herrie
  Kennismaken met een ander ras  
Die hond was toch wel leuk   Ik en het G-nest
  Dag 46  
Vandaag liepen de puppen om half zeven al buiten. Als ik 's morgens van bed afkom is het een hele grote puinhoop in de keuken. Ik doe de pups dan naar buiten zodat ik dan op mijn gemak de ren schoon kan poetsen zonder dat ik daar bij 'geholpen' wordt. Ze vinden het heerlijk buiten en als er een paar druppen regen vallen gaan ze met z'n allen onder de hondenmand liggen zodat ze droog blijven. Ze konden vandaag tot half drie buiten blijven en toen heb ik ze snel naar binnen gedaan want er kwam een hoosbui aan. Ze zijn toen lekker binnen gebleven. Vanavond moesten we even weg en Patrick heeft om de puppen gedacht. En dan moet het niet zo zijn dat hij ze allemaal naar binnen moet sjouwen. Vandaag hebben ze voor het eerst alleen maar brokken gehad. Daar zijn ze het nog niet mee eens maar dat moeten ze even leren.
 
Gaudy en Gandor gluren onder de rand door Gin haar beide oren staan  
  Dag 47  
De pups konden vanmorgen niet gelijk naar buiten. Het had geregend en de tempratuur was nog niet zo hoog. Maar daar waren ze het niet mee eens. Nadat ze eten hadden gehad heeft Eara er even bij in gezeten. Ze wilde met alle geweld bij de pups. En heeft dan ook even met ze gespeeld en gecorrigeerd. Ik heb een paar foto's gemaakt met de camera, die zijn niet zo duidelijk maar dan kun je zien hoe ze dat doet. Toen Eara goed en wel uit de ren was zetten de pups het op een gillen. Op den duur heb ik ze maar naar buiten gedaan en toen waren ze stil. Vanmiddag zijn we met de puppy's bij de schapen wezen kijken. Patrick en Kevin hebben daarbij geholpen. Ze waren totaal niet onder de indruk. Ook niet van het verkeer, auto's, brommer en trekker, dat langs kwam. We hebben ze zelf laten lopen zodat ze ook aan het lijntje gelopen hebben. Dat ging niet altijd even snel maar uiteindelijk deden ze het wel. Vanavond kregen we weer bezoek van Klaas, Irma en Patricia. Klaas en Irma waren hier drie weken niet geweest ivm. vakantie en de pups waren dan ook mega gegroeid. Inmiddels weten alle baasjes welk hondje ze gaan krijgen en iedereen is blij met de keuze.
Eara ligt lekker met de pups te spelen Gewoon op haar rug liggen spelen Hier wordt een pup gecorrigeert
Kennismaken met de schapen Dat is een gek beest Niet onder de indruk
De meeste schapen vonden het enger dan de puppy's Een voorbij komende trekker is ook niet eng Tweede groepje is ook niet onder de indruk van de schapen
  Klaas met de pups Patricia met 'hun' Gaudy
   
  Irma haar veters moeten er aan geloven.  
  Dag 48  
 Vandaag ben ik met Gin bij mijn oma geweest. Ze kreeg een smile van oor tot oor toen ik binnenkwam. Natuurlijk moest Gin ook even bij haar op schoot zitten. Gin verkende het hele huis op haar gemakkie en zo ook de garage. Het was alsof ze er altijd al had gewoond. Uiteindelijk ging ze onder de auto van oma liggen slapen. Daar was het namelijk lekker koel. Daarna mocht ze nog even mee in de supermarkt, in het winkelkarretje. Ze heeft haar ogen uitgekeken en de boodschappen alvast opengemaakt. En natuurlijk waren er verschillende mensen die haar even wilden aaien. Thuis gekomen is Gin natuurlijk in een diepe slaap gevallen van alle indrukken. Vandaag hebben de puppen ook hun eerste wolkbreuk meegemaakt. Ik was namelijk net te laat met binnenhalen. De tempratuur was goed en de puppen vonden het niet erg dus heb ik ze maar laten zitten. Er gingen vijf pups onder de mand liggen en Gasko ging er bovenop staan. Die vond de regen helemaal prima. Vanmorgen om 6 uur liepen ze al buiten en vanavond in de schemer hebben we ze weer naar binnen gedaan. Dat hebben ze het liefste.
Oma met Gin Mee in de supermarkt Gasko in de stromende regen