Home Onze honden Nieuws Nestjes Pupbemiddeling Fotopagina
Rasstandaard Gastenboek Links Memoriam Diversen DDR-Lijn

G-nest van 't Hogeland

27 mei 2016

Week 5

  Dag 28  
Vanmorgen kwamen Etty en Renze weer op bezoek. De puppen waren inmiddels flink gegroeid en ook de ontwikkeling zie je natuurlijk heel goed als je ze een week niet hebt gezien. Vandaag hebben we weer portretfoto's gemaakt. Omdat het prachtig weer was hebben we dit buiten gedaan. Als je de puppen in het gras zet gaan ze gelijk op onderzoek. Ook heb ik vandaag de puppyren buiten zover klaargemaakt zodat ze naar buiten kunnen als het weer beter wordt. Vlees eten gaat ze steeds beter af, de bakken zijn nu zo leeg en er blijft ook geen klein stukje in zitten. Als ik alleen ben doe ik drie puppen uit de ren om ze eten te geven en daarna geef ik die andere vier eten. Anders kan ik niet voorkomen dat ze elkaars bakje leeg maken.
Etty Renze Patrick heeft een diepgaand gesprek met Gaudy
Patrick en Gaudy Kevin met Gin Knappe Gin
  Dag 30  
Gisteren ben ik er niet meer aan toe gekomen om het dagboekverslag te doen. Eerst ben ik de hele dag aan het trainen geweest en gisteravond kregen we bezoek van Bennie en Marga. Vanmorgen hebben we de bench bij de puppen neergezet. Gasko ging gelijk even een kijkje nemen in dat nieuwe ding. Als snel gingen de puppen samen met Eara in de bench liggen. Eara ging er later weer uit maar de puppen bleven liggen slapen. Ghinji heeft een tijdje alleen in de bench liggen slapen. Het is ontzettend leuk om te zien dat het voor de puppen nu al zo'n vertrouwde plek is. Als ik 's morgens van bed af kom weten de puppen al precies wie ik ben en komen dan ook gelijk op mij af. Vanmiddag zijn Roel en Petra nog eventjes weer op bezoek geweest. Dat is het voordeel van dichterbij wonen, je kunt geregeld komen kijken en ze zo heel mooi volgen.
Marga met Gin Lekker met mama in de bench Dat past net
Met z'n allen in het nieuwe holletje "Ik verstop me"! Roel en Ghinji
   
  Petra en Gin  
  Dag 31  
Vandaag was voor ons een zwarte dag. Vanmorgen werd Ghinji ziek. Dus ben ik met haar bij de dierenarts geweest. Na verschillende onderzoeken hebben we vanmiddag besloten om haar in te laten slapen. Wat een hard gelach. Een pup van 4,5 week, met een heel leven voor zich, in laten slapen. Thuis gekomen moet je de knop omzetten en verder met de zes overgebleven pups. Vanmorgen kwamen Marietje, Sandra en Ilse bij ons op bezoek. Marietje heeft Wilma uit ons E-nest. Ilse, hun kleindochter, wilde heel graag bij die kleine Wilma's kijken. Ze vond het erg leuk tussen al die kleine woefies!! De rest van de dag stond in het teken van Ghinji en vanavond hebben we haar met elkaar begraven. Nu de knop om en verder!!!
   
Sandra en Ilse Ilse met de kleine woefies in de bench Knuffeltijd
Ilse was zo ontzettend lief voor de pups Eara met de zieke Ghinji De arme schat
  Dag 32  
Vanmorgen kreeg ik bezoek van twee collega fokkers. Hanne en Gerinda. Gerinda verwacht binnenkort haar eerste nestje met Mister Ginn en haar teef Kate. Het was super gezellig om hun in levende lijve te ontmoeten en ervaringen te delen met deze dames. Ze hebben mij ook even geholpen met het voeren van de pups. Vanmiddag zijn de pups voor het eerst naar buiten. Dat vonden ze eerst heel vreemd en ze liepen dan ook wat piepend rond. Maar al snel gingen de eerste op ontdekkingstocht. Op een gegeven moment lagen ze allemaal heel ontspannen en verspreidt te slapen. Om vijf uur heb ik ze weer in huis gedaan omdat ze eten moesten en we zouden vanavond weer bezoek krijgen. Vanavond kwamen Erna en Raymond bij ons op bezoek. Ze hebben even lekker geknuffeld met de pups en Eara. Ze hebben vanmiddag en vanavond een lange poos liggen slapen. Moe van alle indrukken van vandaag.
Eara en Groucho Lekker genieten van het mooie weer Nog even een slokje pikken bij mama
Ze lagen zelfs te hijgen omdat ze het warm hadden Fotomodel Gin Aicira is ook gek met de pups
Diepgaand gesprek met Gaudy Erna met Gaudy Raymond
  Dag 33  
Vanmorgen zijn de pups al op tijd naar buiten gegaan. Heel af en toe viel er een drupje regen maar al met al viel dat mee en konden ze vandaag de hele dag buiten zijn. Vanmiddag zijn Gaico en Marijke uit het Brabantse Vlijmen op bezoek geweest. Zij krijgen straks een reutje uit dit nest. Ze hebben ontzettend genoten van de pups en in het bijzonder van Gaico. Zij kijken enorm uit naar de komst van hun pup. Ze zullen nog drie weekjes geduld moeten hebben. Patrick is vanmiddag nog even met de zitmaaier aan het maaien geweest. Alleen Groucho vond het een beetje eng in het begin. Maar de rest bleef lekker liggen slapen en trok zich er niks van aan. Groucho later ook niet meer. Aan het eind van de middag hebben we de pups weer naar binnen gedaan omdat de wind het voor het gevoel toch wel kouder maakte. Nu liggen ze in diepe rust. Weer moe van alle indrukken.
Marijke met Gaico Gaico met Gaico Lekker ontspannen tijdens het maaien
  Dag 34  
Vandaag heb ik de puppen niet naar buiten gedaan omdat de wind op het terras stond en het daardoor best wel fris was. Daarom zijn ze lekker binnen gebleven. Vanmorgen kwamen Renze en Etty nog een keer op bezoek. Ze gaan een week op vakantie en wilden de pups nog even zien. Zeker Renze gaat ze missen deze week. Maar ik zal goed voor ze zorgen. Eara vindt het niet veel meer aan bij de pups. Een paar keer per dag moet ze bij de pups van mij. Echt opvoeden doet ze nog niet. We gromt ze af en toe als ze haar zeer doen en de pups reageren daar ook op. De onderlinge strijdjes worden steeds heftiger. De pups grommen soms wat af. Ook het slopen van elkaar is begonnen. Af en toe ligt er een pup te janken omdat een ander pup hem/haar zeer doet. De kranten zorgen ook in dit nest weer voor groot speel plezier. Ze gaan de hele ren door en worden versnipperd. Vandaag heb ik een paar kleine brokjes in de ren gegooid en die zochten de pups gelijk op. De bakjes met vlees kun je niet aan kijken of ze zijn leeg. En als ik met de drie pups buiten de ren aan het voeren ben staan de andere drie in de ren te gillen omdat ze ook willen. Dat blijft een leuk gezicht, elk nest weer.
Renze is lekker met de pups aan het spelen Etty met Gaico Gandor
   
  De speeltjes worden steeds leuker en gaan de hele ren en bench door