Home Onze honden Nieuws Nestjes Pupbemiddeling Fotopagina
Rasstandaard Gastenboek Links Memoriam Diversen DDR-Lijn

G-nest van 't Hogeland

20 mei 2016

Week 4

Dag 21

Vannacht hebben we eindelijk weer eens een 'normale' nacht gehad. De puppen en Eara waren rustig. Vanmorgen viel Groucho uit de kist. Dit weekend zullen we de werpkist dus opruimen. De tandjes zijn bij sommige pups ook al doorgekomen. Daarom zullen we ook wel meer beginnen te bijten. Ze bijten in elkaar en ook in je handen. Het spelen begint steeds meer te komen. Vandaag hebben we ook het eerste bezoek gehad. Vanmorgen kwamen Renze en Etty op bezoek. Zij zullen straks een reutje uit dit nest krijgen. Nadat Eara ze even begroet had heb ik haar toch maar even in de kamer gedaan zodat ze even rustig bij de puppen konden kijken. Eara vertrouwd dat nog niet helemaal en ik wil geen risico lopen. Vanmiddag kwam Gerita op bezoek. Ook zij krijgt straks een reutje uit dit nest.
Renze en Etty tussen de pups Renze met Gasko Etty met Gaudy
   
  Gerita met Gin  
  Dag 23  
Vandaag was het een hele drukke dag. Vol met allemaal mensen die op bezoek wilden komen. Vanmorgen hebben we eerst de werpkist eruit gehaald. Je kon aan Eara zien dat ze het wel lekker vond, al die ruimte. De pups zijn een heel klein beetje onwennig geweest. Maar weten Eara inmiddels al goed te vinden. Vanmiddag kwamen Roel en Petra op bezoek. Zij hebben uit ons A-nest een hondje gehad. Andra, zij is vorig zomer bij ons ingeslapen toen ze op vakantie waren. Uit dit nestje zullen zij straks een teefje krijgen. Ook kwamen Hieltje, Simon, Ellen, Iris en Tom vanmiddag op bezoek. Zij wilden graag even bij de puppen kijken. Eara heeft van Iris een mooie tekening gekregen. Aan het eind van de middag kwamen Ariena, Willard, Hilbrand en Marieke op bezoek. Ook zij wilden gewoon even de puppen komen knuffelen. Nu liggen de pups allemaal te slapen in de ren. Moe van alle indrukken van vandaag.
Gandor gaat binnendoor, over Eara heen Ruimte zonder de werpkist Mooie tekening van Iris voor Eara
Iris Tom Simon
Petra met Gin Gin vindt het allemaal wel goed Hieltje
Marieke Ariena Hilbrand
Gaudy slaapt gewoon verder Gin is in een onmogelijke positie in slaap gevallen bij Willard De pups vinden het wel lekker bij Marieke
Ariena wordt helemaal afgelebberd door Gaico Heerlijk die ruimte Gin heeft de speeltjes al ontdekt
  Dag 25  
Gisteren hebben de pups voor het eerst een mengsel van puppymelk en gehakt gehad. De gehakt werd opgegeten maar de puppymelk vonden ze niet lekker. Ze namen een paar likjes en gingen dan heel snel zitten schudden omdat het natuurlijk anders smaakt dan moedermelk. Ze maakten er een dikke kliederboel van. Een paar pups stonden midden in de melk om een paar slokjes en hapjes te nemen. Daarom heb ik ze vandaag alleen gehakt gegeven en dat hebben ze allemaal lekker opgegeten. Daarna zijn de puppen in een diepe slaap gevallen. Ze beginnen nu ook steeds meer te spelen. Daarbij wordt "gegromd en geblaft". Eara begint het af en toe zat te worden. Ik denk dat dat komt doordat de tandjes ook al flink doorgekomen zijn. Dat zal wel niet zo fijn voelen. Vanavond kregen we bezoek van Klaas, Irma, Tineke en Patricia. Zij krijgen straks een reutje uit dit nest. Natuurlijk wilden ze even komen kijken bij de pups.
Vandaag alleen gehakt en ze vinden het lekker Kevin helpt ook mee Gisteren een mengsel van melk en gehakt
Gaico vindt het ook lekker Gin heeft met haar neus diep in de melk gezeten Gin gaat uitgebreid liggen poetsen in de melk
Met de pootjes erin drinkt/eet veel beter   Moe en zat van het eten
Tineke met Gasko Irma Klaas
   
  Patricia met Gaiko  
  Dag 26  
Vandaag was een rustige dag. De puppen hebben vandaag twee keer vlees gehad en dat eten ze gulzig op. De bakjes worden helemaal afgewassen. Voor Eara is er dus na de tijd weinig te halen. Ook heb ik de pups vandaag voor de tweede keer ontwormt. De pups wegen nu gemiddeld 2 kilo. De twee kleinsten zijn nog steeds de kleinsten maar groeien goed met de anderen mee. Vanavond kregen we bezoek van Zwany. Zij heeft mij meegeholpen om de pups te wegen en ontwormen.
   
  Zwany  
  Dag 27  
Vanmorgen kregen de puppen bezoek van Suzan en omaatje. Oma moest natuurlijk wel even bij de kindjes van haar grote vriendin kijken. Dat is iets wat oma geweldig vindt en daar geniet ze dan ook volop van! Ook Marjan kwam op bezoek om bij de puppen te kijken. Vandaag hebben ze drie keer vlees gehad. De bakken zijn nu heel erg snel leeg en ook weten ze de bakken steeds meer zelfstandig te vinden. Eara kan dan niet wachten tot ze klaar zijn zodat ze de bakken af kan wassen. Als ze hun vlees op hebben halen ze nog even een toetje bij Eara. De oortjes van Gandor staan al bijna helemaal omhoog. Dat zorgt ervoor dat hij een heel ander kopje krijgt. Het is elke dag weer genieten van dat kleine spul, al worden de tandjes wel steeds scherper.
Gandor Lekker op mama haar poot slapen Oma met Gin