Home Onze honden Nieuws Nestjes Pupbemiddeling Fotopagina
Rasstandaard Gastenboek Links Memoriam Diversen DDR-Lijn

G-nest van 't Hogeland

14 mei 2016

Week 3

Dag 14

De pups beginnen steeds steviger op hun pootjes te staan. En kunnen Eara nu dus nog sneller vinden. Het drinken bij Eara duurt niet lang meer, een paar flinke teugen en klaar zijn ze. Ze worden even op en top verzorgt door moeders. Vandaag zijn de puppen alweer 2 weken oud. Eara ligt eigenlijk de hele dag nog steeds bij haar pups. Heel af en toe gaat ze er even bij weg. En een paar keer per dag gaat ze mee voor een wandeling, even de poten strekken. Morgen zal er geen dagboekverslag zijn ivm met mijn examen met Aicira. Ik weet dan ook niet hoelaat ik weer thuis ben. Zondag gaan we de portretfoto's maken en ik zal proberen deze 's morgens te plaatsen.
Gandor wil over Eara heen kruipen Gasko en Gaico Ghinji ligt bij Eara op haar achterpoot te slapen
Alle pups aan de melkbar en dat past nog net V.l.n.r. Groucho, Gin, Gaico, Ghinji, Gaudy, Gandor en Gasko Gaico ligt lekker dicht bij mama
  Dag 16  
Gisteren hebben we alle pups even weer gewogen en gemiddeld wegen de pups nu 1300 gram. Allemaal zijn ze dus weer flink gegroeit. Vanmorgen hebben we de portretfoto's gemaakt. Natuurlijk ging dat niet bij alle pups even makkelijk. Ook heb ik vanmiddag de nageltjes van de pups geknipt. Deze zijn scherp en daarmee krabben ze de buik van Eara kapot. Dus hebben we even de puntjes eraf geknipt. De puppen worden steeds beweeglijker. Gisteren klom een pup over Eara heen en deze viel uit de werpkist. Jammer genoeg heeft Grieko niet gekeken welke kleur dit was. Ze kruipen steeds vaker over Eara heen om zo snel mogelijk bij de tepels te kunnen komen. De ontwikkeling gaat nu in een razend snel tempo. Ook beginnen sommige pups al op hoge geluidjes te reageren. Je ziet de oortjes dan bewegen of ze kijken je aan.
   
  Ghinji is nu al een echte schoothond  
  Dag 17  
Eara ligt de hele nacht lekker bij de puppen te slapen. Heel af en toe hoor ik ze dus ook maar. Ik ben benieuwd hoelang het duurt voordat de eerste zelfstandig over het randje van de kist valt. Ze komen nu soms al even gluren. Ook beginnen ze steeds meer op geluidjes en bewegingen te reageren. Gin begint af en toe te 'spelen'. Dan hapt ze in je handen of gezicht. Ook hapt ze soms in de koppies van broers of zus. Vooral Gin en Gasko rammen alles opzij om als eerste bij Eara te zijn. De rest 'rent' er dan achteraan. Vanmorgen om zes uur lag Eara helemaal op haar rug en was er een pup bij haar omhoog geklommen om te drinken.
   
  Hoezo ontspannen?  
  Dag 18  
De pups worden met de dag beweeglijker. Ze beginnen nu ook te lawaaien als er één van ons langs de kist loopt. Ze zien ons dan tegen het licht. Ook horen ze steeds beter. Het wordt nu met de dag leuker om ze bezig te zien. Ook komt er nu geregeld een pup over de buis gluren. Vanmiddag is Eara een tijdje meegeweest de tuin in. Ze gaat steeds vaker even bij de pups weg. Ook de ruimte wordt natuurlijk steeds kleiner en dat zal ook meespelen. Maar als ze verzorgt moeten worden is ze erbij. Ik denk dat we dit weekend de werpkist er wel uit zullen halen, ook om Eara meer ruimte te geven. Ook begint aanstaande weekend het eerste bezoek. Ben benieuwd hoe Eara dit gaat vinden. Tot nu toe is ze nog heel erg op haar hoede.
Hoelang zal het nog duren voordat er één overheen klimt? Kiekeboe! De oortjes gaan al flink van de koppies af staan
   
  Groucho komt geregeld even gluren  
  Dag 19  
 Vandaag was een rustige dag. Ik heb de puppen niet veel vernomen. Ook Eara is vaak even uit de kist gegaan. Vandaag heb ik het luchtbed opgeruimd. Vannacht slapen we weer in ons eigen bed. Ook heb ik de ren om de werpkist gezet. Dit omdat vrijdag het eerste bezoek komt en Eara het nog niet helemaal vertrouwt als er iemand bij de puppen komt. Als de mensen er even zijn is het goed. Daarom, voor haar rust en de zekerheid dat er niks gebeurt even het hekje er omheen. Vanavond kiepte Gasko bijna over het randje van de kist. Hij viel nog net weer terug in de kist. Het zal dan ook wel niet zo lang meer duren voordat de eerste er buiten ligt.
 
Gandor ligt altijd achter Eara, op haar staart Gin ligt er weer lekker ontspannen bij  
  Dag 20  
Steeds vaker per dag moet ik de kranten verschonen omdat de pups steeds beter hun behoefte doen op de krant. De poepjes vind ik niet, die ruimt Eara op. Afgelopen nacht heeft Eara voor het eerste alleen bij de puppen geslapen. Niet dat het voor mij een rustige nacht werd, alles behalve. Eara was vaak een keer bij de puppen weg en als de puppen dan honger krijgen zetten ze het op een schreeuwen. Eara wordt daar niet heet of koud van en neemt haar tijd om dan terug te gaan naar de puppen. Vanmiddag is ze een uurtje in de tuin geweest met Chico en Joetta. De puppen waren rustig. Toen de puppen weer wakker werden heb ik haar er weer bij gedaan. Eara heeft even lekker genoten van dat uurtje. Toen Eara in de tuin was mocht Aicira even met mij bij de puppen kijken. Ze vond ze ontzettend leuk en de pups werden gelijk onderzocht en gewassen. Aicira vindt puppy's sowieso erg leuk. Vanavond viel ook de eerste pup over het randje van de kist. Gandor was de eerste die er uit kiepte. Dus nog een dag of wat en dan zal de kist eruit moeten. We houden ze daar altijd zo lang mogelijk in omdat het in de werpkist warmer is dan in de puppyren. Maar als de puppen eruit vallen worden ze in paniek zonder Eara. En dat wil ik niet. Vandaag hebben we extra veel foto's omdat ik vandaag gewoon een hoop leuke foto's had en dus niet kon kiezen.
Aicira bij haar kleinkinderen   Gasko is aan het spelen met Gandor
Gasko gluurt over de buis Gin Gaudy dapper zitten
Gin Gin gaat er even goed voor liggen Gaudy
   
  Gaudy, beetje eigenwijs kijken