Home Onze honden Nieuws Nestjes Pupbemiddeling Fotopagina
Rasstandaard Gastenboek Links Memoriam Diversen DDR-Lijn

G-nest van 't Hogeland

6 mei 2016

Week 2

Dag 7

Vandaag zijn de puppen alweer een week oud. Deze week is voorbij gevlogen. Ze doen het allemaal erg goed. De kleinsten zijn nog steeds de kleinsten maar ze groeien net zo hard als de groten. Vandaag zijn de puppen gemiddeld 70 gram gegroeit. Omdat het vandaag prachtig mooi weer was hebben we de portretfoto's buiten, in het gras gemaakt. Dat vonden ze maar vreemd. Alles werd goed besnuffeld. Met als voordeel dat ze netjes bleven liggen. Eara zit weer vol energie en gaat het liefst even met de honden in de tuin. Maar dat doen we nog maar niet. Lang zal ze dat ook niet volhouden want dan wil ze heel snel terug naar de pups. Het is ontzettend leuk om te zien hoe ze ze heel erg goed verzorgt. Als een pup niet blijft liggen met het poetsen komt haar poot erop en poetst ze de pup. En als een pup de tepel niet kan vinden drukt ze hem er met haar neus heen. Ze doet het super!!!
Gandor en Gaudy op de poten van Eara Gaico met zijn moeder. Kan me nu nog niet voorstellen dat hij netzo groot wordt later. Gin gaat er even goed voor liggen
  Dag 8  
Patrick heeft vandaag op de puppen gepast zodat ik met Aicira kon gaan trainen voor het examen van volgende week. Het is een rustige middag geweest en de puppen waren tevreden. Ook 's nachts hoor je ze bijna niet meer. Vannacht ben ik er twee keer uit geweest om een pupje bij Eara te leggen. Zij geeft op een gegeven moment aan dat ze het niet prettig vindt als er pups liggen te drinken en er is er één die de weg kwijt is of te ver weg ligt. Ik moet deze pup dan bij haar neerleggen en dan wordt ze rustig.
Ons super moedertje Gandor, Ghinji, Gin en Gasko op een bultje Gaico en Groucho
  Dag 9  
Vannacht heb ik voor de warmtelamp om vier uur uitgedaan. De puppen lagen door de kist verspreidt. Vandaag is de lamp ook de hele dag uit geweest. Buiten is het natuurlijk warm en als ik dan 's avonds ga koken wordt het ontzettend warm in de keuken. Ook Eara vindt die warmte niks aan. De puppen zijn steeds sneller klaar met drinken en Eara zoekt dan ook de koele tegels op. Als de pups weer beginnen te piepen wacht ze even maar als het menens wordt gaat ze snel naar de puppen terug om ze te verzorgen. Het is een top moedertje. De kranten in de werpkist doen hun werk. De plasjes worden vaak op de kranten gedaan zodat de kleedjes droog blijven. Eara vindt het opruimen van de poepjes vies en die vindt ik dan ook vaker dan dat ik dat gewend ben van Chico en Aicira. Ze ruimt het wel op maar niet van harte. Als ik ze zie liggen hoeft ze ze natuurlijk ook niet opruimen, dan doe ik dat. Omdat de puppen goed groeien weeg ik ze niet elke dag meer.
   
  De daltons Gaudy, Gandor, Gaico en Groucho  
De bruine aftekening van Gin kun je al goed zien Groucho, dat kan toch niet lekker liggen Nog zo onschuldig, die gladde kussentjes
  Dag 11  
Vandaag zijn de puppen voor het eerst ontwormt. Dit vonden ze helemaal niet lekker. Ze zaten te schudden en te schelden, zo vies. Maar ja, het is wel nodig. Verder gaat alles nog steeds super met de pups. De eerste oogjes gaan ook al open. De eerste spleetjes zijn zichbaar. Ook doen de puppen steeds beter hun best om alles op de kranten te doen. En dat gaat ze al heel goed af. Natuurlijk gebeurt er nog wel eens een ongelukje op de kleedjes maar dat wordt steeds minder.
   
  Ze vinden de ontworming heel erg vies!!  
  Dag 12  
Ook deze week gaat de ontwikkeling van de hondjes heel snel. Ze doen verwoedde pogingen om echt te gaan lopen. En dat gaat ze al aardig af. Ook als ze moeten poepen gaan ze al netjes in de houding zitten. Ze wiebelen dan nog wel heel erg en blijven vaak niet op hun pootjes staan. Ze beginnen zich ook te ontwikkelen als echte hondjes. Grieko is veel aan het werk op het moment en als hij thuis komt zegt hij, je ziet ze elke dag groeien. Ze hebben de afgelopen dagen wel last gehad van de warmte wat zich wat liet zien in de groei maar ze groeien nog steeds als kool. De oogjes van de meeste pups zijn nu helemaal open. Ze kunnen dan nog niet goed zien maar dat wordt met de dag beter.
Op deze foto zie je goed dat de oogjes open zijn Gaudy ligt lekker tegen mama aan Eara is weer zo fit als het maar kan en wil maar wat graag wandelen of de tuin in. Dat mocht vanmiddag heel even maar daarna snel weer naar de puppen
Gaudy en Eara De melkbar is open Groucho ligt alweer in standje hopeloos met zijn kop op de kop
  Dag 13  
Het lopen gaat de pups steeds beter af. Zo komen ze dus ook sneller bij Eara. Soms lopen ze zo hard dat ze eerst een keer over de kop vliegen en dan pas weer verder kunnen. Ook het drinken bij Eara duurt niet zo lang meer. Ze worden natuurlijk steeds groter en dus ook sterker. Het is ontzettend mooi om te zien hoe snel de pups zich ontwikkelen. Er zitten een paar flinke vreetzakken bij in dit nest. Eara wordt gewoon aangevallen als ze de kist weer ingaat. En als ze dan liggen te drinken verzorgt ze ze super. De pups zijn het hier niet altijd mee eens en liggen dan te mopperen. Ze worden inmiddels zo groot dat als ze wakker worden onder de buis ze hun koppie stoten en dan even helemaal heel hard gillen.
Gaico doet een verwoedde poging om te lopen Mijn oogjes zijn goed open Het is dringen geblazen aan de melkbar
Alleen Gin heeft nog geen honger En slaapt weer vrolijk verder Gasko ligt achteraan bovenop de anderen