Home Onze honden Nieuws Nestjes Pupbemiddeling Fotopagina
Rasstandaard Gastenboek Links Memoriam Diversen DDR-Lijn

G-nest van 't Hogeland

30 april 2016

Week 1

Dag 1

We zijn de nacht, wat daar van over was, goed doorgekomen. Ik heb de pups even gewogen om te zien hoe ze het doen. Drie pupjes, de eerste drie (waarschijnlijk doordat de melk nog op gang moest komen en omdat Eara druk en doorom lomp was hielden we de pups bij elke geboorte even weg) zijn iets afgevallen en de rest is goed gegroeid. De pups zijn goed tevreden en je hoort ze weinig. Af en toe, als er één de weg kwijt is, hoor je een pup gillen. Als er dan pups liggen te drinken begint Eara te piepen. Zo van... help me nou even. Eara doet het super en is ontzettend gek met haar pups. Vanmiddag toen de dierenarts langskwam was ze even boos maar al snel vond ze het allemaal prima.
 
Trotse Eara met haar kroost Ons G-nest  

Dag 2

We zijn de nacht goed doorgekomen. Eara is af en toe wat onrustig omdat ze nog wat rommel verliest en dat wil ze dan weg poetsen. Ze doet het super als moeder!!!! Ze is ontzettend zorgzaam naar de puppen. 's Morgens na het wandelen weet ze niet hoe snel ze weer naar huis moet naar de puppen. Ze is goed hersteld van de bevalling en is heel fit. Nadat er gisteren pups afgevallen waren zijn ze vandaag allemaal gegroeit. Ze zijn gemiddeld 50 gram gegroeit vandaag!!  Op maandag kan ik niet altijd beloven dat er een update komt, dit i.v.m. trainen. Ik probeer het natuurlijk wel te doen maar het zal ook wel eens gebeuren dat het niet lukt. De puppen zijn ontzettend tevreden en je hoort ze bijna niet. De meeste navelstrengetjes zijn er inmiddels afgevallen. Het enige wat ze nu doen is heel veel slapen en eten.
Gin ligt heel veel bij haar moeder op de poot te slapen Allemaal moe na het verschonen van de kist, nu lekker onder de warmtelamp Groucho ligt tevreden tussen zijn broers en zussen
  Dag 3  
Vannacht waren de pups onrustig. Dit komt omdat Eara een paar keer uit de kist ging. Eara houdt niet van warmte en "vlucht" dus soms onder de warmtelamp vandaan. Deze kunnen we wel verhangen maar dan nog blijft het warm in de kist. Overdag gaat ze ook wel een paar keer uit de kist. Als de puppen rustig zijn mag dat ook best. Als er een pupje begint te piepen gaat ze direct terug. Overdag lopen we een paar keer per dag een stukje met haar. Dat vindt ze prachtig. Maar als we dan terug gaan wil ze ook heel snel weer terug. Terug naar de puppen. Ze zit alweer vol energie! Ook vandaag zijn de puppen weer goed gegroeid. De groei was vandaag 60 gram.
Nog maar een handje vol Eara met haar kroost. Gandor ligt op haar achterpoot Bultje, bultje kan nog meer bij
  Dag 3  
Afgelopen nacht hebben we eindelijk weer redelijk kunnen slapen omdat de puppen vrij rustig waren. Ook Eara was rustiger dan gisteren. Gisteren verloor ze nog een hoop rotzooi en ik denk dat ze daar onrustig tegen was. Vanmorgen hebben we haar van achteren eerst maar even afgedoucht omdat ze heel schoon is op haarzelf en daar dus veel aan het poetsen was. Ook vind ik het niet zo fris als de puppen daardoor heen moeten kruipen en er zijn een paar pups die vaak onder haar staart liggen te drinken/slapen. Je hoort de pups nog steeds bijna niet, zo tevreden. Vandaag zijn de puppen gemiddeld 80 gram gegroeit. De kleinste twee zijn nog steeds de kleinste twee maar groeien net zo hard als de "dikke" pups.
Hoopje pups Gin is helemaal relaxed Gaico ligt lekker bij mama
Eara is zo lekker ontspannen Gandor Gasko
  Dag 5  
Vandaag was een rustig dagje. De pups waren allemaal zat en tevreden. Nu valt het nog niet mee om iets over de pups te vertellen omdat ze alleen maar eten en slapen. Eara vindt het heerlijk om een paar keer per dag even een wandelingetje te maken. Even bij de pups vandaan. De pups weten het precies als ze daarna weer in de werpkist komt en gaan dan ook gelijk naar haar op zoek. Dat zoeken gaat ze steeds beter af waardoor onze nachten ook weer prima zijn! Heel soms is er nog een pupje die de weg kwijt is. Vandaag zijn de puppen gemiddeld 70 gram gegroeit.
Gin ligt op haar rug te drinken Zo lekker tevreden Gaudy is ook helemaal zat
  Dag 6  
Eara gaat steeds vaker even bij de puppen weg om op de koude vloer te gaan liggen. Vanmiddag is de warmtelamp een hele tijd uitgeweest en de pups hebben het niet koud gehad. Natuurlijk hebben we hem vanavond weer aangedaan. Ook vandaag was weer een hele rustige dag waarin we de pups maar weinig hebben gehoord. Alleen Gaudy zet af en toe een keelgat op omdat hij honger heeft maar eigenlijk heel lui is. Het liefst heeft hij dat je hem pakt en bij Eara neerlegt. Maar ik vind dat hij daar zelf wel wat moeite voor mag doen. Als het echt niet lukt help ik hem natuurlijk.
Foto genomen met onze camera Gaico Gasko
Groucho Gaudy Gandor en Groucho