Home Onze honden Nieuws Nestjes Pupbemiddeling Fotopagina
Rasstandaard Gastenboek Links Memoriam Diversen DDR-Lijn

Aicira (Dolly) vom Windmühlenberg

25 januari 2011

Even weer een paar nieuwe foto's van Aicira. Tot nu toe ontwikkeld ze zich precies zoals ik dat graag zou zien. Het is een hele dikke druktemaker. Ze mag de grote honden erg graag klieren door in hun nek te happen en dan met haar voortandjes te bijten. Ook mag ze heel graag knuffelen en is ze gek op alle aandacht die ze krijgt. Ze gaat alle keren mee naar de hondenclub. Zondags speur ik met haar. Dit gaat ongelooflijk goed. Ze heeft ontzettend veel drift om te speuren. Met het appèl ben ik bezig om haar aandacht te krijgen. Ze vindt namelijk alles wat er om haar heen beweegt ook nog heel erg leuk, maar ook dit gaat steeds beter. Ook heeft ze nu twee keer met een lapje mogen bijten. Dit spelletje vindt ze erg leuk om te doen, ze brengt de lap zelfs terug naar de pakwerker. Dit gaan we een paar keer doen en dan stoppen we daar eerst weer mee om er voor te zorgen dat eerst het appèl goed gaat worden. Dat bijten komt wel goed, we doen gewoon alle onderdelen heel rustig aan om er voor te zorgen dat ze er ook plezier in blijft houden.

Mijn mooie meisje Aandacht voor het vrouwtje Aicira met haar bal

3 december 2010

Gisteravond is er weer een flink pak sneeuw gevallen bij ons. Ik ben er dus vanmiddag op uit getrokken met de honden om zo een paar mooie plaatjes te kunnen schieten. En dat is zeker gelukt.
Eerst ben ik met Aicira naar buiten gegaan en zij vindt de sneeuw geweldig!
Wachten op het vrouwtje Dik lol in de sneeuw
Witte neus Toch kijken of er onder de sneeuw iets te vinden is

1 december 2010

Afgelopen vrijdag lag er een mooi laagje sneeuw toen wij van bed afkwamen. Voor Aicira was dit natuurlijk de eerste keer. Ze ging heel rustig naar buiten toe, alles onderzoekend. Doordat ze in sneeuw stond te snuiven begon ze te proesten. Dat was natuurlijk koud. Toen alles goed was onderzocht kreeg madam de smaak te pakken en begon als een dolle rondjes te rennen. Ook begon ze te graven in de sneeuw om te kijken wat er onder zit. Ze vindt sneeuw in ieder geval erg leuk. 
Even checken of overal sneeuw ligt Alle hoekjes van de tuin moeten er aan geloven Kijken of er ook iets onder de sneeuw zit
Alles in de gaten houden Toch wel raar spul, die sneeuw

21 november 2010

Aicira vindt het balletje steeds leuker Mijn mooie meisje
Dik lol met het ophalen van de bal "Deze mouw is van mij!"

6 november 2010

Vanmiddag hadden de jongens een fietsencross middag in Assen. Wij hoefden daar niet bij blijven en zijn daarom met Aicira naar de Baggerplas gereden. Hier heeft Aicira voor de eerste keer kennis gemaakt met water. Ook zijn we verschillende soorten en maten honden tegen gekomen. Ik had Aicira met haar poten in het water gezet en eerst bleef ze stokstijf staan omdat ze niet wist wat ze er aan had. Maar dat duurde niet heel lang en toen ging ze uit zichzelf het water in. Ze had dik lol met het ophalen van een stokje uit het water. Echt zwemmen heeft ze nog niet gedaan maar ze is er een mooi eindje het water in geweest. Dat zwemmen gaat met deze dame helemaal goed komen. Ze had ontzettend veel plezier in het water.
Het stokje wordt al snel uit het water gehaald Dat gespetter is ook wel leuk
Eerst heb ik Aicira even aan de lange lijn gehouden, maar die ging er al snel af zodat ze vrij rond kon lopen en zwemmen "Je krijgt mijn stokje niet!"
Dit is toch nog wel vrij diep Dapper stapt ze weer naar de kant
Alles in de gaten houden Dikke pret Kijken hoe een andere hond wel helemaal het water in gaat
Dit wordt wel een waterratje Rennen met de stok door het water Even spelen met een Golden Retriever

5 november 2010

Aicira is alweer 4.5 maanden jong. Ik ben een paar weken geleden begonnen met speuren met Aicira. Ze heeft ontzettend veel driften om te gaan speuren. De eerste keer was alles wat er om haar heen gebeurde heel erg interessant maar toen ze eenmaal door had hoe het spelletje ging kreeg ze er heel veel plezier in. Nu rent ze vol enthousiasme naar het piket toe en moet ik haar flink tegenhouden. Ook gaat ze het balletje steeds leuker vinden. Ze weet nu ook dat ze het balletje in de bek kan hebben en niet alleen maar het touwtje. Ook komt ze hem een heel eind terug brengen. Verder kent ze het commando "zit". En voor de rest laat ik haar nog lekker haar gang gaan. Ik doe alles spelender wijs met haar. Dat strakke en netjes lopen leert ze later nog wel. Tot nu toe ben ik meer dan tevreden over Aicira en vooral haar karakter. 
Speuren  Vol trots met het balletje over het veld De altijd vrolijke Aicira
Achter de bal aan Tijger-sluip-gang Aandacht voor het vrouwtje
Gek doen met de bal Ze hoort en ziet ook alles Nu nog met het touwtje in de bek
Daar komt ze weer aangesneld Aicira gooit de bal iedere keer in de lucht
Prachtige kopfoto's van alle kanten
Alles onderzoeken Stoere dame
Vrolijk rond rennen met de bal Balletje komt al dichter bij de bek Ik met mijn topper